[metaslider id="9331"]

Deák Adrienn

Deák Adrienn Krisztina vagyok a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar jogász hallgatója. Eredetileg művészetet kezdtem el tanulni, azon is belül grafikát, ami elég közel áll hozzám. Viszont, végül arra a döntésre jutottam, hogy a racionálisabb és a hatalmas igazságérzettel rendelkező oldalamat szeretném egyetemi szinteken kamatoztatni. Így választottam végül a jogot. Fontos volt számomra, hogy az egyetemen egy „családi” közösség tagja lehessek, hogy ne csak egy neptun kódként legyek számon tartva, hanem mint diák, barát. Emellett gyerekkorom óta fontos nekem mások segítése és az igazságosság.

Így a művészet mellett számos dologban érdekelt vagyok. Tagja vagyok például a Mezőfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek. Itt vonulós tűzoltó és híradós is vagyok, így a vonulások irányítását is intézem, mert mindig is nagyon fontos volt számomra az önzetlen és törődő segítséggyújtás, de a szervezési feladatokat is mindig szívesen végeztem. Emellett gyerekkorom óta rendszeresen sportolok. Ami már régóta elkísér és számomra ezen a téren a legfontosabb, az a taekwondo. Nem ezek a leglányosabb hobbik, de célom az is, hogy megmutassam, nőként is bármilyen téren lehetünk eredményesek, nagy kitartással pedig ez közel sem lehetetlen. Szeretném a Media Iuris kiváló csapatában is kipróbálni magamat és egy értékes tagjává válni a közösségnek. Egy olyan emberré kovácsolódni itt az egyetemi évek alatt még inkább, akinek nem csak határidők ezreiből áll minden napja, hanem ugyan úgy szól mások segítéséről, a közösségi munkában való részünk kivételéről és az iskoláért való közös munkákról.

Hálás vagyok, hogy egy ilyen csodálatos városban tölthetem életem legszebb éveit, egy olyan közösségben, amire minden egyetemista vágyik. Azon leszek, hogy mindenkinek átadhassam ezt az életérzést és a Media Iurison keresztül azoknak is, akik még csak gondolkodnak jövőbeli egyetemi pályafutásukon. Szeretném, ha mindenki szívében Pécs és a Pécsi Tudományegyetem pozitívumként jelenne meg.

EnglishGermanHungarian