[metaslider id="9331"]

Balku Édua

balkuSziasztok! Balku Édua Julianna vagyok, a Pécsi Tudományegyetem elsőéves, jogász szakos hallgatója, és a Media Iuris egyik új szerkesztője.

Pécs igen távol van otthonomtól, és nem is itt terveztem eredetileg folytatni egyetemi tanulmányaimat, de utólag visszagondolva szerencsésnek mondhatom magam, hogy megismerhettem Dél-Dunántúl történelmi és kulturális központját, és a sok itt élő színes egyéniséget is.

Kiskoromtól fogva erős igazságérzetem és a humán tárgyak iránti érdeklődésem késztettek a jogi egyetem kipróbálására. Eddig nem csalódtam. Meglepetésként ért, hogy mennyi lehetősége van egy jogásznak, így egyelőre még csak ismerkedem a különböző jogi hivatásokkal. Különösen közel áll hozzám az emberi jogok, azon belül is a családjog és a nőjogok témaköre.

A zene és a különböző kreatív, művészi tevékenységek mindig is fontosak voltak számomra, emellett szívesen főzöm, olvasom, foglalkozom pszichológiával, írással, politikával, vagy éppen divattal. Remélem, hogy a Media Iuris tagjaként még több hozzám hasonló -vagy épp tőlem különböző- embert ismerhetek meg.

EnglishGermanHungarian