[metaslider id="9331"]

Hogyan ünnepeljük a szülinapunkat?

A születésnap ünneplésének, illetve egyáltalán a számon tartásának régre visszanyúló története van. Ez tulajdonképpen mindenkinek a „saját napja”, így jogosan mondhatja bárki, hogy ennek éppen az a lényege, hogy mindenki töltse úgy, ahogyan csak szeretné. Én viszont most – nemrég ünnepelve a 20. születésnapomat – adnék egy-két ötletet arra, hogy mivel lehet igazán szuperré varázsolni ezt a napot.

Család

Szerintem akármilyen korban is vagyunk, mindig nagyon fontos, hogy a család minden tagjának – így vagy úgy – de megünnepeljük a születésnapját. Persze van, aki eleve a kisebb felhajtást kedveli, így neki nem érdemes odahívni az egész rokonságot, míg mások jobbak élvezik, ha ilyenkor sok ember társaságában lehetnek. Illetve ahogy idősödünk, mindig egyre változnak az igényeink, így nyilván fiatal felnőtt korunkban már nem feltétlenül vágyunk nagy tortára és sok-sok ajándékra – bár én bevallom, a nagymamám házi tortáira és apukám kézzel írt képeslapjaira a mai napig igényt tartok!

Barátok

Természetesen nem maradhat el a barátokkal való ünneplés sem. Ez lehet egy kávé és süti a legjobb barátunkkal/barátnőnkkel, de nagyobb társasággal egy házibuli is szóba jöhet. A lényeg, hogy csupa olyan dolgot csináljatok, ami jól esik nektek, illetve elsősorban Neked – hiszen Te vagy a szülinapos –  olyan embereket hívj el, akikkel tényleg igazán jól érzed magad.

Ajándék

A szülinapi ajándék körülményei sokat változhatnak az évek során – kiskorunkban általában a kedvenc játékainkat kérjük, míg nagyobb korunkban jellemzően már valami praktikusabb is boldoggá tesz minket. De van, aki még felnőtt fejjel is örül egy dísztárgynak vagy egy plüssnek is – én is ebbe a táborba tartozom. Van, aki a meglepinek örül jobban, míg másokat nem zavar, sőt, jobbnak is érzik, ha inkább megmondják, mit szeretnének, és azt kapnak. És ilyenkor nem csak másoktól kaphatunk ajándékot – magunkat is megajándékozhatjuk!

 

 

 

 

 

 

Torta!

A torta a szülinap jelképe tulajdonképpen, így olyannak kell lennie, ami a szülinapos személyiségét tükrözi – lehet az csak simán a kedvenc csokitortája, de utalhat akár az éppen aktuális élethelyzetre is. Nem is csak a klasszikus, sütött tortára gondolhatunk, hiszen bármiből lehet tortát készíteni, ha nagyon akarjuk – akár sajtburgerekből is, ha a barátunk éppen nagy gyorsétterem-rajongó…

Mit csinálnál szívesen?

Ha valamelyik, akkor ez a nap igazán alkalmas arra, hogy ilyenkor kipróbáljunk valamit, amit régóta szerettünk volna, vagy valami olyat csináljunk, amit amúgy is nagyon szeretünk, csak ritkán van rá időnk vagy lehetőségünk. Persze ebben mindig van kockázat is, és nem is mindegy, hogy mekkora, így mondjuk egy új hajszínt vagy egy extrém sportot nem annyira javasolnék, mert még balul sül el a dolog, de például egy utazást egy rég áhított úti célra, vagy egy újfajta recept kipróbálását mindenképp!

Visszatekintés

Akárhány évesek is lettünk éppen, mindig érdemes ezeken az évfordulókon visszatekinteni, hogy mi minden is történt velünk az elmúlt években, és hogy mennyi mindent elértünk kemény munka árán. Legyél büszke magadra!

Ez lett volna az én kis „szülinapi listám”. És te hogy állítanád össze a sajátod?

 

Képek forrása: pexels.com

EnglishGermanHungarian