[metaslider id="9331"]
tolnai-noemi-golyabal-pte-ajk

‘Hogy a viharba ne!’ – Interjú Tolnai Noémivel

Hetekkel ezelőtt megrendezésre került a Pécsi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kar gólyabálja. Az idei évben is a PTE ÁJK HÖT szervezte meg a rendezvényt, melynek helyszíne a Hotel Palatinus City Center volt.

A Media Iuris (MI) csapata is aktívan segédkezett az előkészületekben, köztük a bálkirályi pár megválasztásában. Az elmúlt évekhez képest idén jóval több hallgató vett részt a bálon, ezzel azt mutatva, hogy milyen összetartó közösség jött létre 2 hónap leforgása alatt. A rendezvényre természetesen az oktatók és a seniorok is eljöttek, sőt a felsőbb évesek és a PHD hallgatók egy meglepetés nyitótánccal készültek a megjelentek számára. Az est házigazdái a Nemzet 4. legszebb hölgye Szabó Barbara, valamint a Media Iuris vloggere Androvics K. Balázs voltak. Karunk dékánja, Dr. Fábián Adrián köszöntötte a bálozókat, majd ezt követte a vacsora. Az est fénypontja a bálkirály és a bálkirálynő kihirdetése volt, de előtte minden jelöltre várt egy megpróbáltatás, ami alapján döntött a zsűri. Engem ért a megtiszteltetés, hogy a nyertes párral készítsek egy interjút. Elsőként a bálkirálynőnek, Tolnai Noéminek (T. Noémi) tettem fel a kérdéseimet, amelyek alapján a magánéletéről is megosztott velem pár információt. 

MI: Először is hadd gratuláljak neked a korona elnyeréséért! Mit éreztél, amikor kimondták a neved?

T. Noémi: Nagyon jó érzéssel töltött el, mert ritka alkalmak egyike, mikor el lehet azt mondani, hogy én nyerek valamit. Nagyon hálás voltam és köszönöm a megtiszteltetést, hogy megnyerhettem. Szerintem minden jelölt megérdemelte volna, mert mindenki kitett magáért.

MI: Idén máshogy zajlott le a királyi pár kiválasztása. A hallgatók ajánlhattak bárkit, aki számukra szimpatikus az elsőévesek közül. Számítottál arra, hogy téged is jelölnek?

T. Noémi: Tisztában voltam vele, hogy pár ismerősöm ajánlani fog engem, de nem számítottam arra, hogy nyerni is fogok.

MI: Milyen feladatokat kellett teljesítenetek a bálon? 

T. Noémi: Igazából akiket jelöltek ki kellett állniuk, bemutatkozni és a kiválasztott tanárok tettek fel kérdéseket. Miután pedig minden jelölt válaszolt az oktató által feltett kérdésre, a gólya táncot kellett eltáncolnunk.

MI: Dr. Fábián Adrián dékánúr is a zsűri tagja volt. Ő tett fel neked kérdést a bemutatkozásod követően. Kérdése, így hangzott: „A ruhaválasztása, hogy történt? Elárulná nekem?” Amire Te az est leglazább válaszát adtad a dékánúrnak, ami azóta szállóigévé vált a pécsi jogi karon. Emlékszel még erre a válaszra?

T. Noémi: Hogy a viharba ne … emlékeznék! Egyszerűen annyira családias, annyira közvetlen és annyira jó hangulatú a PTE ÁJK közössége, oktatói, doktorandusz hallgatói, hallgatói, hogy egy pillanatra megfeledkeztem arról, hogy a kérdést maga a Dékán Úr szegezte felém. De nagyon jó érzéssel töltött el – ebből is sok minden leszűrhető – , hogy felnevetett és együtt nevetett a terem velünk ezen.

MI: Mesélj egy kicsit magadról is. Miért döntöttél úgy, hogy jogot szeretnél tanulni? Miért pont a pécsi jogi karon?

T. Noémi: Pénzügyi-számviteli ügyintézőként végeztem Szekszárdon. 8 évig versenyszerűen kosaraztam Pakson. Nagyon közvetlen személyiségnek tartom magam és néha túl sokat beszélek, ami előny is egyben, de mégis hátrány. Igazából Pécs mindig is közel állt hozzám, mert a családommal kiskorom óta sokat jártunk ide. Nagyon szimpatikus volt az egyetem és a pénzügyi-számviteli szak után valami mást szerettem volna tanulni, ami érdekel és közel áll hozzám.

MI: Lassan 2 hónapja tanulsz Pécsett. Amikor nem az egyetemen vagy, akkor szabadidődben mit szoktál csinálni?

T. Noémi: Általában sorozatozok, filmet nézek vagy az esténként a lakótársaimmal Uno party-val zárjuk le a napot.

MI: Melyek a kedvenc tárgyaid?

T. Noémi: A bűnügyi tudományokat írnám, mert nagyon érdekes tantárgy és egyben könnyen tanulható is. Mivel szeretem a helyszínelős sorozatokat jó képben lenni pár dologgal. 

Köszönöm Noéminek a válaszokat, sok sikert kívánok a továbbiakban!

Következő cikkemben a bálkirállyal, Kenderesi Lóránddal olvashattok majd egy hosszabb interjút, a Media Iuris honlapján. Tartsatok velünk!

Puszi, Blanka

EnglishGermanHungarian