[metaslider id="9331"]
hír

Hírességek, akik gyilkosság áldozatai lettek

Mindenki – még ha egy percre is – irigyli a híres emberek életét: ismeri őket az egész világ, menő helyekre juthatnak el akár ingyen is, sokan példaképként tekintenek rájuk és még sorolhatnám. Azonban alig gondolunk bele abba, hogy bizony a hírnévnek átka is van, nemcsak áldása: minden lépésüket paparazzik figyelik, nem mehetnek el úgy egy nyaralásra, mint a hétköznapi emberek, hiszen valaki biztos oda fog menni hozzájuk és nem lesz nyugtuk, noha az utazás ezt a cél szolgálta volna. 

Ebben a cikkemben a „sztárság” talán legsötétebb oldalát hoztam el Nektek! Mindenki emberből van, így természetes az a világban, hogy nem mindenki szeretheti ugyanazokat a celebeket. Van olyan „anti” rajongó, aki szó nélkül hagyja és éli tovább az életét, vagy a közösségi oldalakon durván elkezdi savazni az adott hírességet. Viszont van, aki (de akár egy rajongó is) ennél is messzebb megy: gyilkosságot követ el. 

John Lennon (1940-1980)

A legendás The Beatles egykori frontemberével 1980. december 8-án végzett Mark David Chapman. A férfi a merénylet előtt egy Zabhegyező kötetet, egy Lennon-albumot és egy revolvert vásárolt magának. A gyilkosság napján ő is, csak úgy mint a többi rajongó, Lennon New York-i háza előtt lődörgött, s mielőtt a művész elment volna a stúdióba, még alá is íratta vele a korábban vásárolt albumot. Lennon körülbelül este 11 órakor végzett a munkával, ahogy kilépett az ajtón, a furcsa idegen megint ott várakozott. Azonban mielőtt bármit is mondhatott volna, Chapman pisztolyt rántott és öt lövést mért a The Beatles tagra, amelyből négy el is találta. Hiába siettek gyorsan a segítségére, John már a kórházba szállítása során belehalt sérüléseibe. A merénylő tette után a revolvert eldobta és hagyta, hogy a rendőrök letartóztassák.

hír

Lana Clarkson (1962-2003)

Lana Clarkson egy szőke ciklon, aki modellból avanzsált színésszé. Leginkább B-listás sci-fik-ből ismerhetjük a nevét és az arcát. A nő 2003. február 3-án lett egy brutális gyilkosság áldozata: a fegyvert betuszkolták a szájába és meghúzták a ravaszt. A kegyetlen gyilkos Phil Spector, zenei producer követte el. A színésznő és a férfi február 2-án találkoztak egy szórakozóhelyen, a House of Blues-ban. A csinos hölgy és Spector a helyszínről együtt távoztak a producer lakásába. Másnap Clarksont a fotelben, vérbe fagyva találták meg. Noha a férfi a tárgyalásokon próbálkozott menteni magát azzal, hogy Lana öngyilkos lett és saját magát lőtte agyon, a patológiai vizsgálatok teljesen más történést támasztottak alá: a nőt megölték. Phil Spectort 2009-ben 19 év szabadságvesztésre ítélték, 2021-ben azonban koronavírus-fertőzés következtében a börtönben halt meg.

hír

Sharon Tate (1943-1969)

A szőke színésznő korának egyik legendás alakja volt. Egész életében próbálta leküzdeni azt, hogy a külseje alapján ítélek meg, s menedzsere is csak olyan üres szerepeket játszatott el vele, amelyeknek semmi mondanivalójuk nem volt. Szerette volna, ha nevét nem azért ismeri ország-világ, mert szép, hanem azért, mert jelentős munkákat tesz le az asztalra. Azonban sajnos ez nem adatott meg neki: 26 éves korában, 1969. augusztus 9-én saját otthonában, 8 hónapos kismamaként mészárolta le a hírhedt Manson-banda. A gyilkosság okát arra vezetik vissza, hogy Mansont nem támogatták úgy Hollywood akkori nagyjai (pl. Terry Melcher producer és Henry Wilson tehetségügynök), mint ahogyan ő azt szerette volna. Ezért forralt bosszút a magát Jézus Krisztus és a Sátán megtestesülésének gondoló férfi, s mészárolta le a híres színésznőt 1969-ben. Sharon Tate és férje, Roman Polinski abban a villában lakott, ahol korábban maga Melcher is élt, ezért választotta vélhetőleg Manson ezt a helyszínt a brutális mészárlásra.

hír

Selena Quintanilla (1971-1995)

Selena Quintanilla egy Texas államban született, mexikói felmenőkkel rendelkező énekesnő. 1989-ben debütált az első albuma, azonban a nagy sikert a harmadik hozta meg neki, amiért Grammy-díjat is nyert. Selenat saját, megszállott rajongója Yolanda Salvídar ölte meg 1995. március 31-én. Yolanda 1991-ben látogatott el először egy Selena koncertre. A fellépés után elkezdte üzenetekkel bombázni az énekesnő édesapját abban az ügyben, hogy szeretne neki egy rajongóklubot alapítani. Az apának tetszett az ötlet, a szervezetnek maga Yolanda lett az elnöke. Később összebarátkoztak Selenával, aki ruhabutikjai vezetését is rábízta, hiszen a klub patronálása is jól ment neki. Yolanda a ruhaboltokból és a rajongói társaságból befolyt pénzösszegből minden évben sikkasztott egy kicsikét, ami végül 60 ezer dollárra nőtte ki magát. Emiatt Selenával a viszonyuk megromlott és a munkáját is elveszítette: ezek késztették a megszállott nőt arra, hogy megölje kedvenc énekesnőjét. 1995. március 31-én Yolandának sikerült rávennie a hírességet arra, hogy egy Corpus Christi-beli hotelben találkozzanak, természetesen kettesben. A két nő hangos vitába sodródott a szobában, amelynek az lett a vége, hogy Salvídár egy pár nappal korábban vásárolt fegyverrel rálőtt a menekülő Selenára, aki noha a portáig egyedül jutott el, azonban ott összeesett. A hatalmas vérveszteség miatt a helyszínre érkező mentősök már nem tudták megmenti az életét, ám utolsó szavaival még azonosította gyilkosát: „Yolanda…158-as szoba”. 

hír

Források: 1, 2, 3, 4

Képek forrása: kiemelt, 1, 2, 3, 4

EnglishGermanHungarian