[metaslider id="9331"]
targyalastechnikai-trening-media-iuris-pte

Három óra alatt telt be minden hely a tréningre!

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar, a Karrier Iroda és az ÁJK Mentorklub közös szervezésében a mai napon hirdették meg ‘Tárgyalástechnika tréning’ címmel március 28-i eseményüket.

A tárgyalás olyan helyzet, amire fel lehet és érdemes is felkészülni – de legtöbbször az iskolában ezt nem tanítják meg. A tréningen a felkészüléshez kaphatnak a résztvevők lépésről lépésre követhető eszközöket, és ki is próbálhatják magukat védett környezetben, játékos tárgyalási helyzetekben. A tréninget Rózsa Dániel tréner, a Vitakultúra Egyesület elnöke tartja majd.

A délelőtt meghirdetett Facebook eseményre is sokan reagáltak úgy, hogy ott lesznek, sokan pedig úgy, hogy érdekli őket a tréning, viszont ami a szervezőket is meglepte, hogy a leírásban található regisztrációs linken a meghirdetést követő három órán belül betelt minden hely a rendezvényre.

Óriási érdeklődést váltott ki a hallgatókból a tréning. Szakál Bettina tanulmányi előadót és karrier referenst kérdeztük a hatalmas érdeklődéssel kapcsolatban.

B: Mit gondolsz, minek köszönhető, hogy ennyire nagy az érdeklődés?
 

Szakal_BettiSz.B.: Bíztam benne, hogy nagy lesz az érdeklődés a tréningre a jogász hallgatók felől. A tárgyalási helyzetekben való megfelelő helytállás és tapasztalat különösen fontos és hasznos lehet a jogászok szakmai életében. Ha erre már hallgatóként is célzottan odafigyelnek, olyan képességre tehetnek szert, melyet jogi tanulmányaik végéig folyamatosan tudnak kamatoztatni, így előnyös helyzetbe kerülhetnek a munkaerőpiacra történő kilépésükkor.

B: Milyen témákat fog érinteni a tréning? Sz.B.: A tréning során a tárgyalási folyamat és menete, számtalan hétköznapi tárgyalási helyzet és a különböző szituációkban használható képességek felfedezése is terítékre kerül. A hallgatók megismerhetnek többféle tárgyalási alapmodellt és különböző tippeket, trükköket. Rózsa Dániel tréner, a Vitakultúra Egyesület elnöke még egy saját akcióterv elkészítésében is segít majd nekik.

B: Sokakat érdekel a kérdés, hogy lesz-e még alkalmuk részt venni ilyen vagy ehhez hasonló tréningen az intézmény épületén belül? Sz.B.: A tréning ilyen mértékű népszerűsége természetesen számunkra is egy rendkívül pozitív visszajelzés, hogy szükség van ilyesfajta programokra. Így magától értetődő, hogy igyekszünk még hasonló jellegű tréninget szervezni a jövőben.

B: A tréning során megszerzett tudást, tanúsítványt az élet mely területén fogják tudni hasznosítani a hallgatók, milyen előnyökkel jár a részvétel? Sz.B.: Egy hasonló tréning piaci ára 20-50 000 forint között mozog, azonban ezt a tréninget térítésmentesen kínáljuk. Az elméleti és gyakorlati ismeretek olyan eszközökkel és képességekkel ruházzák fel a résztvevőket, amit nem csak szakmai, de hétköznapi szinten is alkalmazni tudnak. A tanúsítvány pedig mindezen kompetenciákat alátámasztja, mely erősítheti és előnyös helyzetbe hozhatja karrierlehetőségeiket.

Ha szeretnétek értesülni hasonló eseményekről, rendezvényekről kövessétek social media felületeinket!

EnglishGermanHungarian