[metaslider id="9331"]
Hailey

Hailey vs. Selena – Hogyan jutottunk el az idei Tiktok drámához?

2023 februárjában a Tiktok újabb drámának adott helyet, ezúttal Selena Gomez és Hailey Bieber került a középpontba, ekkor ugyanis a rajongók Hailey Selenával kapcsolatos bánásmódját kezdték vizsgálni, miközben olyan feltételezések terjedtek el, amelyek szerint Hailey évek óta finoman szurkálja Selenát a közösségi médián. Mindezek következtében Selena 10 millió Instagram-követőt szerzett, míg Hailey százezreket veszített. Ugyan mindkét lány arra próbálta ösztönözni a rajongókat, hogy lépjenek túl a szerelmi háromszög sztorin (Selena évekig randizott Justin Bieberrel, majd mikor végleg elváltak, Hailey és Justin összeházasodtak), de a dráma csak nem apadt az évek során. Most elhoztam nektek egy részletes ismertetőt, hogy mi is történt pontosan a két lány között.

2011-2013: A tinédzser Hailey a Twitteren fejezi ki támogatását Justin és Selena randevúzásával kapcsolatban

A korai szakaszban bizony Hailey Baldwin is Jelena rajongó volt – így hívták magukat azok, akik odáig voltak Justin és Selena kapcsolatának. Amióta a régi tweet előkerült, a Tiktok-videókban előszeretettel használják a témával „foglalkozó” emberek. A lány többek között Selena iránti rajongását is kifejezte olyan üzenetekkel, mint például, hogy Selena dögösen néz ki az új klipjében.

Hailey
Hailey Bieber régi támogató tweetjei Selenának 2011 és 2013 között

2014 decembere: Selena Dubajban tölti a szilvesztert Kendall és Kylie Jennerrel

2023-ban azonban ez a kis szösszenet is nagyobb figyelmet kap, ugyanis egyes szerint a Jenner nővérek szándékosan hívták meg az énekesnőt annak érdekében, hogy Hailey egyedül maradjon Justinnal. Idén ugyanis a Tiktok dráma keretei között egy felhasználó rámutat, hogy Kylie elmentett egy videót arról, hogy a lányok hogyan hívták meg Selenát az utazásra, hogy az akkor 18 éves Hailey Justinnal lehessen. „Valószínűleg véletlenül mentette le” – fűzte hozzá a felhasználó arra reagálva, hogy Kylie kedvencei között található ez a bizonyos felvétel.

Mindez akkor történt, amikor Selena és Justin se veled se nélküled kapcsolatban voltak 2014 őszén, a lány ekkor adta ki a „The Heart Wants What It Wants” című számát is, ami megalapozta a szakítási spekulációkat. Szintúgy ugyanekkor történt, hogy Selena elhagyta Párizst egyedül, miután Justinnal a párizsi divathetekre utaztak. Október 1-jén a következő tweet látott napvilágot Selena profilján: „Néha azt gondoljuk, hogy nem vagyunk elég jók. De aztán rájövök, hogy amikor azt hiszem, egyedül vagyok, velem van Isten”.

Hailey később elmondta, hogy ő és a fiú 18 évesen kerültek romantikus kapcsolatba, az őket körülölelő randevúzási pletykák pedig 2015-ben kezdődtek, bár kezdetben mindketten kategorikusan kijelentették, hogy csak barátok.

2016: Hailey és Justin, akik barátokként indultak, elkezdtek randizni. Kapcsolatuk ugyanezen év augusztusában ért véget, majd több mint egy évig nem beszéltek

A két híresség legelőször 2009-ben találkozott, amikor a lány még csak 13 éves volt. Hailey 2014-ben tagadta a velük kapcsolatos romantikus pletykákat, mondván: „13 éves korom óta ismerem és az évek alatt csak jó barátok voltunk. Csak tartjuk a kapcsolatot és ennél nincs több.” Később azonban elárulta, hogy a dolgok valójában 18 éves korában alakult át romantikussá kettejük között, ez pedig időben elhelyezve 2015-öt jelent, vagyis amikor először röppentek fel a randizással kapcsolatos híresztelések.

Kapcsolatuk Hailey elmondása alapján 2016 januártól 2016 augusztusig tartott, ami után Justin elkezdett mással randizni és kikövette a lányt Instagramon. Hailey egy 2020-as interjúban elmondta, hogy szerinte jót tett nekik egy kis különválás, mert akkoriban nagyon eltérő irányba haladt az életük. Egy másik forrás később azt nyilatkozta, hogy annak ellenére, hogy Justin másokkal is randizott nyilvánosan, köztük Selenával is, Hailey sosem adta fel, hogy újra a fiú mellett kössön ki. „Justin megpróbált visszatérni Selenához és Hailey nem tudott túllépni ezen. Nem beszélt más srácokkal, nem randizott másokkal.”

A valóság azonban ennél még egy kicsit bonyolultabb, ugyanis Hailey elmondása szerint ő és Justin évekig titokban se veled se nélküled kapcsolatban voltak. „Fiatalabb korunkban beszélgettünk, mindig is tudtuk, ha újra összejövünk, akkor az házasságkötési szándékkal lesz. Ezt szoktuk mondani egymásnak, erről beszélgettünk. Nem tudom, gondoltam-e valaha, hogy ilyen hamar megtörténik. Nem hittem volna, hogy 21 évesen férjhez megyek” – mondta 2021-ben egy interjú során Hailey.

2017 december: Hailey és Justin újra beszélgetni kezdenek, miközben a fiú Selenával randizik

A közel két éves szünet véget ért közöttük, aminek Selena nem örült. Értesülések szerint Justin volt az, aki megkereste Haileyt, hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba a köztük történtekkel kapcsolatban. Mindezt a fiú elmondta akkori barátnőjének, Selenának, aki nem nézte túl jó szemmel, hogy feléledt közöttük a kapcsolat ismételten, többször veszekedtek is emiatt, ami párterápiához vezette őket. Érdemes itt megemlíteni, hogy Justin bevallotta még 2015-ben, hogy a múltban megcsalta Selenát, ami talán tovább táplálta a lányban a kellemetlen érzéseket.

2018 márciusa: Justin és Selena nyolc éve tartó kapcsolatának vége szakadt

A pár 2017 novemberétől 2018 márciusáig harcoltak egymásért és a kapcsolatukért, kezdetben csak időleges szünetként állították be a szétválást, majd végleges szakítás lett belőle. Egy forrás elmondta, hogy „Selena rájött, hogy annak ellenére, hogy Justinban történtek pozitív változásoka, egyszerűen nem passzolnak egymáshoz most.” Justin elkezdett randizni egy modellel, azonban a híresztelések csak arról szóltak, hogy nem végzett még Selenával.

2018 tavasz-nyár: Hailey először azt mondja, hogy ő és Justin csak jóbarátok, majd elkezdenek randizni

„Justin és én sokáig barátok voltunk” – magyarázza. „Igazán fiatalon találkoztam vele és ő volt az egyik legjobb barátom. Mindenki tudja, hogy egy bizonyos ponton ez valami mássá változott, de ez csak akkor történt, amikor 18-19 éves voltam. Hosszú időszakon mentünk keresztül, amikor nem voltunk barátok. Sokáig nem beszéltünk és sok furcsaság is történt. Ezen túlléptünk.”

Justin nyáron egy Miamiban megrendezésre kerülő egyházi konferenciára ment, ahol személyesen újra kapcsolatba került a lánnyal, az újdonsült barátságukból pedig hamar szerelem alakult ki. „Emlékszem, együtt lógtunk, és azt mondtam: „Figyelj, nagyon-nagyon örülök, hogy újra barátok lehetünk. Azt akarom, hogy mindig jóban legyünk és barátok maradjunk.” – mondja Hailey. „Azt mondta: „Igen, az a helyzet: nem leszünk barátok.” Én pedig azt mondtam: „Ó. Így van?’ Azt hiszem, mindketten bizonytalanok voltunk kezdetben, hogy mi is történik. Ismerős terület volt, de ha sok idő telik el, olyan, mintha egy új embert ismernék meg.”

2018 júliusa: Hailey és Justin eljegyezték egymást

Justin feltette a nagy kérdést egy hónapra rá, hogy újra elkezdtek randizni. Minderre Selena úgy reagál, hogy Instagramon megosztja, ahogy nyugodtan pihen egy jachton, aminek mellesleg Justine a neve.

Hailey

„Selena meglepődött, hogy ilyen gyorsan megtörtént az eljegyzés, de nem lepte meg, hogy Justin ilyesmit csinál, hiszen tudja, ki ő” – mondta egy forrás. „Nem igazán törődik vele, Selena teljesen túl van rajta. Megpróbálták, hátha működik, de nem sikerült. Selena határozottan más úton jár most, és sokkal jobb helyen van, mint amikor Justin a képben volt. A randizás helyett önmagára koncentrál, jelenleg boldog, ha a barátnőivel töltheti az idejét.”

Hailey tavaly elárulta, hogy nem volt átfedés közte és a Jelena kapcsolat között, a pletykák ugyanis arról szóltak, hogy Selenát ezidőben is már titokban csalta a későbbi feleségével. Selenával kapcsolatban mások elmondták, hogy nem volt benne semmilyen negatív gondolat vagy érzés, csak annyit akart, hogy boldogok legyenek.

2018 szeptembere: Hailey és Justin összeházasodnak New Yorkban

Mindenki meglepetésére a pár az eljegyzés után igen hamar össze is kötötte az életét polgári házasság keretein belül New Yorkban. Később elárulták, hogy ennek egyik oka a fiú általi cölibátus öntörvény megtörése volt, viszont Justin azt is elmagyarázta, hogy biztos volt a kapcsolatukban. „Amikor megláttam tavaly júniusban, egyszerűen elfelejtettem, mennyire szeretem, mennyire hiányzott, és milyen pozitív hatással volt rám.  Azt mondtam: „Szent tehén, ezt kerestem.”

2018 októbere: Selena kórházba kerül

Az énekesnő az alacsony fehérvérsejtszám miatt került kórházba, majd később egy kezelőközpontba, miután pánikrohamot kapott. Selena erről 2022-ben úgy számolt be a dokumentumfilmjében, hogy pszichóziban szenvedett. Egyik barátja úgy nyilatkozott: „Ha valaki látta volna, amit én láttam abban az állapotban, amikor az elmegyógyintézetben volt, egyáltalán nem ismerték volna fel, és én is le voltam döbbenve, mert a pszichózis napoktól hetekig, hónapoktól évekig vagy egy teljes életig tarthat.” Selena nem sokra emlékszik ebből az időből, de tudja, hogy ekkoriban nem tudott megbízni senkiben, azt gondolta, hogy mindenki arra törekedett, hogy tönkre tegye. A hírek azonban nemcsak a világot, de Justint is megrázták.

Ugyanezen hónap vége felé olyan híresztelések mentek, hogy Justin még mindig táplál érzéseket Selena felé, ezeken próbálja magát túltenni. „Justin számára mindig van egy hely a szívében, ami Selenáé. Nem hagyod csak úgy abba, hogy szeress valakit és törődj vele, különösen nem akkor, ha olyan nehéz időszakon megy keresztül, mint ő. De Hailey-be teljesen beleszeretett és őt választotta prioritásának. Látja, hogy romantikus élete Hailey-vel halad előre, és el kell különítenie magát attól, hogy bűnösnek vagy rossznak érezze magát Selena miatt, mert ez nem lenne fair a jelenlegi kapcsolatával szemben.”

2019 márciusa: Justin nyilvánosan kommentálja a rajongók Selenával és Hailey-vel kapcsolatos vitáját, és arra kéri őket, fogadják el, hogy Hailey a felesége és hagyják abba a zaklatását

Ritkán nyilatkozik ennyire nyíltan és őszintén az énekes, viszont ő sem tudta már ölbe tett kézzel nézni az elmérgesedő eseményeket és támadásokat, amik feleségét érték. Az interneten ekkoriban ugyanis sokan nekimentek Hailey-nek és a házasságát kritizálták, szerintük ugyanis férje még mindig nem lépett túl exbarátnőjén, előbb-utóbb vissza fognak találni egymáshoz. Justin azonban megelégelte és Instagramon megvédte feleségét és a közöttük lévő kapcsolatot.

Hailey
Justin Bieber nyilatkozata a Selena és Hailey körüli vitákkal kapcsolatban

2019 áprilisától 2022-ig

A nyilatkozat ugyan kicsit lecsillapította a kedélyeket, viszont a rajongók továbbra is árgus szemekkel követték nyomon az eseményeket. Egy rajongó ugyanis kiszúrta Justin Instagram sztorijából, hogy  felkereste Selena Coachella fellépését, amire csak annyi volt a magyarázat, hogy ez azután jelent meg, miután feleségével megnézték a saját fellépését. Szintúgy körülbelül ugyanebben az időben Hailey azzal keltette fel a média figyelmét, hogy olyan Instagram sztorikat tett közzé, amelyekben arra kérte a Jelena-rajongókat, hogy lépjenek már tovább – mindezt persze később törölte.

Hailey azonban nem szállt le a selenás történetről. Dél-karolinai esküvőjük előtt egy héttel lájkolta Selena fotóját, majd később, mikor Selena kiadja a „Lose You to Love Me” című szakítási dalát, Hailey közzéteszi, hogy Summer Walker „I’ll Kill You” számát hallgatja. Később természetesen tagadta, hogy ennek bármi köze is lett volna Selenához. Az énekesnő ekkor megkéri rajongóit egy élő bejelentkezés keretei között, hogy ne zaklassák Hailey-t. Novemberben Hailey ismételten megörvendeztette az exet egy lájkkal egy olyan fotón, ami az AMA alatt készült, ahol Selena elénekelte a „Lose You to Love Me” és a „Look at Her Now” című dalait, amik Justinhoz kötődnek. Rajongók szerint ez szimplán annak érdekében történt, hogy elfeledtesse a korábban történt dolgot. Egy forrás azonban másképpen vélekedett: „Hailey szerint Selena tehetséges. Hailey azáltal, hogy kedveli Selenáról készült fotókat, legyen az egy glam shot, vagy olyan, amelyeket a barátai posztolnak az Instagramon, Hailey meg akarja mutatni, hogy nincsenek negatív érzései. Így próbál békét kötni és nyilvánosan kimutatni a támogatását Selena iránt.”

2020-ban szárnyra kapott egy olyan pletyka, ami szerint Hailey és Madison Beer azért voltak a Craig’s-ben akkor, amikor Selena is, hogy provokálják, azonban ezt mind Madison, mind Selena is megcáfolta, utóbbi kijelentve, hogy csalódott, amiért ilyeneket állítanak. Az év májusában Hailey őszintén beszélt arról, hogyan érzi magát, amikor összehasonlítgatják Selenával. „Egyáltalán nem könnyű. Justin tudja, hogy nagyon-nagyon nehéz dolgom volt, azokkal a dolgokkal, amiket az emberek mondanak, sokszor úgy érzem, az emberek összehasonlítottak és olyan helyzetbe hoztak, ami által kevésbé éreztem magam nőnek. Nem könnyű, különösen nem akkor, ha az embernek nagyon szenvedélyes rajongói vannak, akik ki akarják fejezni a véleményüket.”

Mindezek után 2021-ben többször megakadt a rajongók szeme egy-egy elejtett lájkon, amit a feleség adott Selenának, azonban nem kerítettek ennek olyan nagy ügyet, mint régen. 2022-ben Hailey ismételten megkérte Selena rajongóit a Tiktokon, hogy hagyják végre békén. „Hagyjatok békén ezen a ponton. Törődőm a dolgaimmal. Nem csinálok semmit. Nem mondok semmit. Hagyjatok békén kérlek. Elég idő telt el ahhoz, hogy végre hagyjatok. Őszintén kérlek. Ez az egyetlen kérésem.”

Hailey rajongói is zaklatni kezdték Selenát, amikor egyes kommentelők azzal vádolták, hogy a bőrápolási videójával Hailey-t akarta beárnyékolni. Az elmélet abban gyökerezett, hogy Hailey rendszeresen közzétette saját skincare videóit, ezért Selena kigúnyolta azzal, hogy megmutatta a sajátját is. A videóban ugyan senkit nem említett meg, mégis bocsánatot kért az énekesnő és letiltotta a megjegyzéseket. Hailey a 2022 szeptemberi Call Her Daddy interjújában elárulta, hogy Selenával négyszemközt beszéltek és jó viszonyban vannak. Hogy ezt bebizonyítsák, 2022 októberében szinte felrobbantották az internetet azzal, hogy közös képet posztoltak. „Selena és Hailey nagyon jól érezték magukat együtt az Academy Museum Gala-n. Mindketten továbbléptek és boldogok a saját életükben. Meg akarták mutatni a világnak, hogy többé nincs köztük rossz érzés.”

Hailey

2023. február: Elérkezünk a jelenlegi drámához, ami arra készteti az internetet, hogy újra tekintse át Selena és Hailey történetét

Ahhoz, hogy ezt jobban átlássuk, célszerű napokra lebontani az eseményeket.

Február 9.: Selena reagál egy rajongónak, aki rámutat, hogy Hailey rosszindulatú videót tett közzé, ami szerint „Isten időzítése mindig jó”, miközben Selenát a teste miatt támadták.

Február 15.: Selena azt mondja, hogy csak a Tiktokon van és kilép a többi platformról, mert Hailey-vel és Justinnal állítják folyamatosan szembe. „Az emberek nevezhetnek rondának és hülyének, én pedig csak annyit mondok, hogy mindegy. De ezek az emberek belementek a részletekbe. Olyan konkrét és aljas bekezdéseket írnak, hogy állandóan sírhatnék. Állandóan szorongtam… Az egyetlen dolog, ami a telefonomon van, az a Tiktok, mert kicsit kevésbé ellenségesnek találom.”

Február 22.: Selena Gomez megelőzi Kylie Jennert, mint a legkövetettebb nő az Instagramon. Ezután egy Tiktok felhasználó olyan elméletet tesz közzé, amely szerint a 25 éves reality-sztár Hailey Bieber segítségével kigúnyolta Selena Gomezt az Instagram oldalán. Három órával ugyanis azután, hogy Gomez közzétett egy videót Tiktokon, amelyben elmondja, hogy véletlenül túlformázta a szemöldökét, Jenner közzétett egy fotót saját arcáról, amelyen az a szöveg állt, hogy „Ez egy baleset volt???”, majd egy FaceTime képernyőképet is megosztott, amin Hailey is szerepel, ezen pedig szintúgy a szemöldökükre összpontosítanak.

Február 23.: Selena belép, hogy leállítsa a viszályról szóló pletykákat, amelyeket Kylie egyébként tagadott. „Ez mind felesleges. Kylie rajongó vagyok!” – válaszolta Jenner megjegyzésére. Selena mindezeken felül barátnőjét, Taylor Swiftet is bevédte egy Tiktok videó alatt, amiben Hailey látható, ahogyan ellenszenvét fejezi ki Taylor zenéje iránt. „Nagyon sajnálom, a legjobb barátom a pálya egyik legjobbja és továbbra is az lesz”.

Hailey

Selena később bejelentette döntését, miszerint teljesen kilép a Tiktokból. „Kilépek egy kicsit a közösségi médiából, mert ez egy kicsit butaság. 30 éves vagyok, túl öreg ehhez.”

Február 27.: A rajongók azzal vádolják Hailey-t, hogy ismét beárnyékolta Gomezt Rema „Calm Down” című dalának Instagramon történő megosztásával. Szerintük ugyanis szándékosan választotta a dalt, mert Selena Gomez szerepel benne, bár Hailey megosztása nem tartalmazta Selena részét.

Március 1.: Hailey Justinnak szánt születésnapi posztját elárasztják a Gomez-rajongók negatív megjegyzései. A BuzzFeed szerint a feleség körülbelül 1 millió követőt veszített a Tiktok dráma kezdete óta, miközben Selena követőinek száma 10,5 millióval emelkedett.

Március 4.: Justin Bieber rajongói úgy gondolják, az énekes boldogtalannak tűnik feleségével a születésnapi képen.

Láthatjuk, hogy az egész dráma pár évre visszanyúlik, azonban időről-időre újból nagyobb hangsúlyt kapnak a szereplők. Az egyszer biztos, hogy hármójukon kívül senki nem tudhatja, hogy mi volt és mi zajlik jelenleg. Csak úgy, mint más „botrányok”, ez is előbb-utóbb el fog ülni, hogy aztán egy újabb vehesse át a helyét, hiszen a Tiktokon és más közösségi felületen mindig felröppenek frissebb híresztelések és „összeesküvés-elméletek”.

Források: 1, 2

Képek forrásai: kiemelt kép, 1, 2, 3

EnglishGermanHungarian