[metaslider id="9331"]
ruha

FürdőruhaszezON

Nyakunkon a nyár és a tikkasztó meleg, a vakáció napokon belül elkezdődik és még az egyetemi vizsgaidőszak is lassan véget ér. Már mindenki tűkön ülve várja, hogy végre úszhasson egyet a strandon a barátokkal vagy pedig olvasson egy jó könyvet egy fa alatt a vízparton. Két dolog is megakadályozhat minket azonban (az esetleges nemkívánatos tanuláson kívül) abban, hogy átadjuk magunkat ezeknek a felhőtlen pillanatoknak. Ez a két dolog pedig az úgynevezett summer body, a másik pedig az, ha nincs meg a megfelelő darab, amit ezeken az alkalmakon viselhetnénk. Ezért is hoztam én néhány tippet ahhoz, hogy hogyan tegyük meg az első lépést, hogy kimerészkedjünk fürdőruhában a nagyközönség elé, másrészről pedig miben is tegyük ezt meg.

Summer body 

A közösségi oldalak, magazinok és filmek folyamatosan az arcunkba tolják azt, hogyan is kellene kinéznünk, hogyan kell megjelennünk. Ez a legtöbbször egy elég lehetetlen kép, ha pedig valakinek mégis sikerülne elérnie a tökéletes külsőt, az a lakosság nagyon minimális százalékát jelenti. A nagytöbbség tehát igen gyakran küzd emiatt önbizalomhiánnyal és ebből fakadóan akár depresszióval és/vagy evészavarokkal. Ez egy rettentően káros jelenség, ami ellen igenis tenni kell. Rengeteg oldal próbált már ezek ellen fellépni, de sajnos ez néha vagy átesett a ló túloldalára vagy pedig le lett nyomva az erősebb, gyönyörűen retusált képek által. Tehát az első és legfontosabb dolog, amit ezzel a summer body kultusszal kapcsolatban megemlítenék, hogy mindenki vegye figyelembe a saját adottságait, genetikáját, testalkatát és csak azután gondolkozzon azon, hogy hogyan nézhetne ki a jövőben. Ugyanis egy erősebb csontozatú, szélesebb vállú hölgy sosem fog úgy kinézni, mint egy vékony és törékeny madárka, egy keskenyebb vállú és vékonyabb testalkatú fiúból pedig szinte lehetetlen, hogy egyhamar egy kétajtós szekrény váljon. Ezeket figyelembe kell venni, a célokat mindig saját magunkhoz mérten kell felállítani. Másik fontos dolog pedig az lenne emellett, hogy ha már meg van egy remélhetőleg reális cél, akkor ne tegyük tönkre magunkat a megvalósítása során. Semmiképpen ne éheztessük magunkat vagy sportoljunk annyit, hogy abba beleszakadjunk. Találjuk meg az egészséges mértékét a lehetséges diétának és testmozgásnak, hiszen az első és legfontosabb dolog az egészség, nem pedig az, hogy mások mit gondolnak rólunk. Ó, és ha már ott tartunk, mit gondolnak mások, jó, ha figyelembe vesszük, hogy a strandon senki nincs megszerkesztve, senkinek nincs tökéletes külseje és ezt egyik lány és egyik fiú sem várja el. Attól, mert a címlapokon és az Instagrammon a legtöbben megcsodáljuk a kifogástalan kinézetű modelleket és hírességeket, az nem jelenti azt, hogy valakit nem egy aranyos kis pocak vagy gömbölydedebb idomok vesznek le a lábáról. 

ruha

Diéta

Ha mégis azt látjuk, hogy felszaladt egy-két felesleges és számunkra zavaró kiló a vizsgákra tanulás alatt (a sok jól megérdemelt édesség és gyorséttermi látogatás miatt), vagy pedig úgy látjuk, tavaly ennél azért kidolgozottabb izmokkal rendelkeztünk, akkor sem kell megijedni, hiszen számtalan mód van arra, hogy ezeket a kisebb akadályokat eltüntessük. Ha az állandóvá vált úszóguminkat szeretnénk leküzdeni, érdemes belefogni egy diétába némi testmozgással kombinálva, hiszen az úgy a leghasznosabb, de ha nincs túl messze a kitűzött cél, elég lehet akár csak az egyiket kipróbálni. Az internet és a boltok polcai tele vannak mindenféle fogyókúrás csodaszerrel, amik vagy működnek, vagy nem. Ezek sokszor tele vannak mesterséges anyagokkal, amik van, hogy többet ártanak, mint használnak. Tehát mindig nagyon jól nézzük meg, miket viszünk be a szervezetünkbe és ha lehetőség van rá, azokat más, természetes anyagokkal pótoljuk, lásd zöldség vagy gyümölcs. Óvatosan kell bánni a fogyasztó teákkal, kapszulákkal és durván speciális étrendekkel, hiszen lehet, hogy ezekkel nagyon hamar lehet nagyon sokat fogyni, viszont elsősorban rettentően drágák, másodszor pedig azok a kilók sajnos amilyen könnyen mentek, olyan könnyen is jönnek vissza. Érdemes lehet a kalóriákat számolni, vagy egyszerűen redukálni a szénhidrátfogyasztást, tehát kevesebb pékáru és édesség, több hús és zöldség. Emellett az is célravezető lehet, ha úgy osztjuk be a napi étkezéseket, hogy reggel és a délelőtti órákban eszünk a legtöbbet és szinte azt, amit csak szeretnénk, tehát akár egy kakaós csigát is, délben valamivel kevesebbet, este pedig kizárólag diétásat és minél hosszabb idő elteltével lefekvés előtt. A folyadékbevitel pedig itt szintén nagyon fontos, főleg a nyári hőségben. Ugyanis a víz segíti az emésztést, hidratál, éberebbé tesz, szebb lesz tőle a bőrünk, jobb a vérnyomásunk és ha már a diétánál járunk, kevésbé leszünk tőle éhesek. Viszont itt is ki kell térjek arra, hogy nem a cukros üdítőkről van szó, hiszen azokkal sokszor többet ártunk, mint egy szelet csokival. Az energiaitalokat pedig a legjobb, ha teljesen el is felejtjük, mivel rengeteg cukrot tartalmaznak, nagyban károsítják a belső szerveket, de főleg a vesét és még függőséget is okoznak. 

Testmozgás

Ha pedig testmozgásra adjuk a fejünket, akkor az úszás egyértelműen a legegészségesebb mozgásforma, amit csak végezhetünk. Az orvosok is sűrűn ajánlják, hiszen mindegyik izmot átmozgatja és még a lelkünkön is segít. Viszont ugyanúgy hasznosak lehetnek az otthon végzett edzések is, hiszen az interneten rengeteg videót és tippet találunk arra, hogyan is fogjunk neki és hogyan építsük fel a napi mozgásunkat. Van rengeteg fizetős lehetőség is erre, de mindenki meg tudja magának állapítani, neki az mennyivel segítene többet és mennyire éri meg. Ebben az időszakban azonban legalább annyi lehetőség van a közös mozgásra is, én nyaranta például zumbázni járok, ami remek szórakozás és szinte észre sem veszem közben, mennyire elfáradok a végére. Választhatjuk mindezek mellett az edzőtermet is, ha otthonunkban van erre lehetőség, viszont ott is nagyon vigyázni kell a mértékre és a technikára, ugyanis sajnos nem egy olyan embert ismerek, akinek egy-egy baleset tartós betegséget okozott.

ruha

A megfelelő fürdőruha

Mint már említettem, nagyon fontos az, hogy tisztában legyünk az adottságainkkal, ezeket elfogadjuk és ennek megfelelően állítsunk fel célokat. Nos, a ruhaválasztásnál is mindig nagyon fontos, persze ha ízlésesek szeretnénk lenni, hogy a saját testalkatunknak megfelelő darabokat válasszunk. Ez nem azt jelenti, hogy csupán a vékony emberek öltözhetnek szűk és csinos ruhákba, hanem hogy nem mindegy, hogy az adott személyen az adott ruhadarab hol szűk és hol rövidebb. Nyilván a lényeg az, hogy mi érezzük jól magunkat a bőrünkben, viszont, ha annyira fontos, hogy mások mit mondanak, érdemes ezekre is odafigyelni, hogy nekünk éppen mi áll jól, minket milyen darabok tesznek csinossá és vonzóvá. Hiszen nem maga a ruhadarab a csinos, hanem mi tesszük azokat azzá úgy, hogy tudjuk őket helyesen viselni. Mindenkinek más a csinos, mindenki más ruhát tesz azzá. A fürdőruháknál is nagyon sokat tud számítani a viselet, hogy a tervező kinek szánja az adott darabot. Ezért is akinek esetleg kisebb mellei vannak, érdemes mintás és/vagy fodrosabb bikinifelsőt választania annak érdekében, hogy nagyobbnak tűnjön. Természetesen ezzel ellentétben, ha valakinek itt-ott túl nagy lenne, válasszon inkább egyszínűt és egyszerűbbet. Vastagabb csípőjű lányoknak pedig előnyösebb lehet, ha elkerülik a rövidnadrág szerű alsórészeket, fiúsabb testalkatúaknál pedig a francia bugyi lehet a célravezetőbb. Fiúknak azonban annyi tipp, mint a lányoknak nincs igazán fent az interneten, azonban véleményem szerint esetükben a túl szűk darabok túlságosan is zavarba ejthetik a többi strandolót, így érdemesebb valamivel bővebb darabokat választani bármilyen alkatú is a viselője. 

Összegezve tehát kifejezetten fontos az, hogy ne mások elvárásainak akarjunk megfelelni akkor, amikor fürdőruhát húzunk magunkra, ne másokhoz hasonlítsuk magunkat és elérhető, reális célokat tűzzünk ki a kinézetünkkel kapcsolatban. A célok megvalósítása közben pedig legyen az első szempont az egészségünk, ha pedig nem vagyunk biztosak abban, mi állna nekünk jól, vagy hívjunk el egy megbízható barátot a ruhapróbára, vagy pedig nézzünk utána valamilyen oldalon, ahol jó tippekkel láthatnak el minket a választás kapcsán. Ami pedig az én kívánságom a kedves Olvasóknak az az, hogy teljen minél szebben, pihentetőbben a nyári szünet, kapcsolódjanak ki teljesen és szerezzenek erőt a következő megmérettetésekre és sok-sok élményt, amire szívesen emlékeznek majd vissza később. De ami a legeslegfontosabb: vigyázzatok magatokra!

ruha

 

Forrás: 1

Képek forrása: kiemelt, 1, 2,

EnglishGermanHungarian