[metaslider id="9331"]
fiatal-ertelmisegi-klub-uj-elnoke

FRISS! Ő a Fiatal Értelmiségi Klub új elnöke!

A mai este folyamán a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar legrégebbi hallgatói szerve a Fiatal Értelmiségi Klub megtartotta tisztújító közgyűlését, melynek a NaNa bistro&bar adott otthont.

A FÉK tagjainak megérkezése után nem sokkal megérkezett a Pécs-Baranyai Értelmiségi Egyesület elnöke is Dr. Horváth Csaba, a pécsi jogi kar Jogbölcseleti és Társadalomelméleti Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense.

A rendezvényt az egyetemi klub leköszönő elnöke nyitotta meg, Nemes Boldizsár.

„Mint azt tudjátok ötödéves hallgatóként, remélem időben elvégzem a jogi kart, így ma sor kerül egy demokratikus elnökválasztásra, amennyiben a közgyűlés határozatképes.”

Nemes Boldizsár

A megnyitó után ismertette a közgyűlés napirendi pontjait, melyet egyöntetűen mindenki elfogadott. Dr. Horváth Csaba pár szóban összefoglalta a szervezet szerkezetére vonatkozó elveket, majd azt ismertették a tagokkal.

Dr. Diósi Szabolcs, doktorandusz hallgatónk pedig levezényelte az elnök, majd alelnökválasztást.

Elnökválasztás

A szabályok ismertetése után elnök-jelölt állításra kérte fel a tagokat.
A tagok közül Ferenczi Fanni ‘Fanka jelölte magát a pozícióra. Kihívója nem volt.

Fanni elnök-jelölti beszédében elmondta, hogy szeretné ugyanezen a felfelé ívelő pályán tartani a FÉK-et, mert úgy érzi, a leköszönő elnök elindult egy jó úton, ami növelte a klub nívóját és bízik abban, hogy az általa kijelölt úton tud majd tovább haladni erősítve a közel 30 éve működő hallgatói szervet.

Ezután a közgyűlés tagjai titkos szavazással szavaztak.

15 szavazatot kapott az elnök-jelölt, míg egy ember tartózkodott a szavazástól.
Dr. Diósi Szabolcs megállapította, hogy a közgyűlés határozatképes volt, így a Fiatal Értelmiségi Klub, elnöki pozícióját 2019. 11. 13-tól Ferenczi Fanni látja el.

Nemes Boldizsár – Ferenczi Fanni
Fotó: Langer Dávid

Alelnökválasztás

Ismét Dr. Diósi Szabolcs két nyitott pozíciót tárt a tagok elé, az egyik a gazdasági ügyekért felelős alelnöki pozíció, míg a másik a marketing ügyekért felelős alelnöki pozíció.

Az előbbire Cservenka Erik, míg utóbbira is egyetlen jelölt volt, Thalabér Zoltán. A tagok nyílt szavazással döntöttek. 15-15 igen szavazat és 1-1 tartózkodás mellett ők lettek a Fiatal Értelmiségi Klub alelnökei.

Thalabér Zoltán, Ferenczi Fanni, Cservenka Erik
Fotó: Langer Dávid

Gratulálunk az új vezetőségnek, sok sikert és eredményes munkát kívánunk nekik a jövőre nézve!

EnglishGermanHungarian