[metaslider id="9331"]
nézd

Ezt nézd, ha tetszett a Bridgerton család

Manapság szerintem kevés olyan ember van, aki ne ismerné legalább hallásból a Bridgerton családot. A Bridgerton család eredetileg egy könyvsorozat Julia Quinn tollából, amely nyolc kötetből áll. Mindegyik rész egy-egy testvér történetét öleli fel, és azt, hogyan találnak rá a szerelemre. A könyvből készült adaptáció első évada 2020 karácsonyán debütált a Netflixen, és egy hónap alatt több, mint 82 millióan nézték meg. A második évad alig egy hónapja jelent meg, de a nagy sikerre való tekintettel a Shondoland stúdió máris berendelte a harmadik és negyedik évadot is, ezekre azonban sajnos még várni kell. Ha addig is szívesen néznél hasonló kosztümös sorozatokat, filmeket, íme öt, amik talán elnyerik a tetszésed.

 

Tulipánláz:

A Tulipánláz című film (angolul Tulip Fever) egy angol-amerikai romantikus dráma, amely 2017-ben jelent meg. A történet a 17. századi Amszterdamban játszódik. A film címe arra utal, hogy a városban ekkortájt mindenkit teljesen rabul ejtettek a tulipánok, az emberek óriási összegeket voltak hajlandóak kifizetni értük, hogy aztán még drágábban tovább adhassák a virágokat. A történet szerint az árván maradt Sophiát arra kényszerítik, hogy házasságot kössön egy jómódú és befolyásos kereskedővel. Ez a frigy azonban nem csak az anyagi biztonságot jelenti a nő számára, hanem sajnos a boldogtalanságot is. A bonyodalom igazán akkor kezdődik, amikor a férj portrét szeretne készíttetni feleségéről. Sophia és a festő között szenvedélyes viszony alakul ki. A szerelmesek annak érdekében, hogy közösen új életet kezdhessenek beszállnak a tulipánhagyma-üzletbe, annak reményében, hogy a virágok által elég pénzt tudnak szerezni szabadságuk megváltásához. 

nézd

Kurtizánok kora:

A Kurtizánok kora (angolul Harlots) egy 2017-ben debütált angol-amerikai történelmi sorozat. A történet a 18. századi György király korabeli Londonban játszódik. Ebben a korban a városban minden ötödik nő prostitúcióból élt. A sorozatban ezeknek a nőknek az élete kerül bemutatásra, illetve az őket körülvevő férfiaké. A sorozat középpontjában Margaret Wells áll, aki egyszerre anya és bordélyház-tulajdonos. A bonyodalom akkor kezdődik el igazán, amikor egy rivális asszony Lydia Quigley támadást indít Margaret üzlete ellen. Margaret úgy érzi muszáj megmentenie üzletét a csődtől, még akkor is, ha ezzel családját is veszélybe sodorja. 

nézd

Emma:

Jane Austin Emma című regénye nagy népszerűségnek örvend, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a könyvből már számos filmes adaptáció készült az évek során. Emma egy gazdag család gyermeke, aki megözvegyült édesapjával él. A történet kezdetén Emma legfőbb bizalmasa, a nevelőnője férjhez megy és ezáltal elhagyja Emmáék családját. Ezt követően a lány úgy dönt, hogy ezentúl másokat fog segíteni abban, hogy megtalálják a maguk boldogságát. Legnagyobb szórakozásává az válik, hogy mások számára kerítőnőt játszon. Emma eleinte ódzkodik attól, hogy férjhez menjen, elszántan szembeszegül a házassággal, azonban végül rá is rátalál a szerelem, ami végig ott volt az orra előtt. 

nézd

A hiúság vására:

A hiúság vására című film (angolul Vanity Fair) 2004-ben jelent meg. A film a Napóleoni háborúk idején játszódik, a főszereplő Becky, aki egy éhező angol festő és egy francia balett-táncosnő korán árván maradt gyermeke. Becky egészen kicsi korától kezdve arra vágyott, hogy egy jobb, fényűzőbb élete lehessen, mint amit a sors megadott neki. Becky mindent bevet annak érdekében, hogy meghódítsa az angol társadalmat, feljebb kerüljön a 19. század eleji társadalmi ranglétrán, ennek azonban ára van.

nézd

Downton Abbey:

A Downton Abbey című sorozat Yorkshire-ben, egy nagybirtokon játszódik, ami egy kitalált helyszín. A történet főszereplői az arisztokrata Crawley család és annak szolgálói. A család V. György brit király uralkodása alatt birtokolja a downtoni birtokot. A sorozat egyes évadai a brit történelem jelentős eseményeinek a családra gyakorolt hatásairól szólnak. Az első rész nyitó jelenetei a Titanic elsüllyedése utáni napokban játszódnak , mikor a háború már a küszöbön áll, de valójában senki nem gondolja, hogy ténylegesen sor kerülhet rá. A Downton Abbey több tévés díjat nyert, többek között Golden Globe és Emmy díjat is. A produkció 2011-ben a legtöbb Emmy jelölést elért sorozattá vált. Összesen 27 jelölést sikerült bezsebelnie. 1981 óta ez a legsikeresebb kosztümös angol sorozat. A sorozatból film is készült, melynek második része április 28-án fog megjelenni a magyar mozikban. 

nézd

Források: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Képek forrása: kiemelt, 1, 2, 3, 4,

EnglishGermanHungarian