[metaslider id="9331"]
kenderesi-lorand-golyabal

„Érzem magamban a powert” – interjú Kenderesi Loránddal

Aki olvasta az előző cikkem az tudja, hogy a mostani miről vagy inkább kiről fog szólni. Tolnai Noémi után az idei év bálkirálya, Kenderesi Loránd is válaszolt néhány kérdésemre. Vele egyébként már volt szerencsém találkozni a PTE ÁJK egyéb rendezvényein is, és bizton állíthatom, hogy kiérdemelte a címet. Loránd nagyon barátságos és intenzíven beleveti magát az egyetemi életbe. Aki még nem hallott róla, annak most itt a lehetőség, hogy egy rövid interjú kertében megismerhesse.

Media Iuris: Elsősorban neked is hadd gratuláljak a cím elnyeréséért. Sikerült rendesen megünnepelni? 

kenderesi-lorandKenderesi Loránd: Köszönöm szépen, igen, azóta már jó pár alkalommal és jó pár baráti körrel sikerült még felejthetetlenebbé tenni ezt a bálkirályi címet.

Media Iuris: Azt már tudhattad előre, hogy a diákok jelölnek bálkirálynak, milyennek érezted az esélyeidet? 

Kenderesi Loránd: Sajnos az izgulós várakozás és a meglepetés része elmaradt, ugyanis a titkos jelölés ellenére az ajánlások megkezdése után 1 nappal már tudtam, hogy kaptam egy voksot. Az esélyeimet egyenlőnek éreztem a többiekével. 

Media Iuris: A bálon kívül még milyen eseményeken vettél részt az ájk szervezésében? Melyik volt a kedvenced és miért?

Kenderesi Loránd: Az első természetesen a gólyatábor volt, azóta volt már borkóstoló, kvízest, egy kerekasztal beszélgetés és nemrégiben volt szerencsém részt venni a sörkóstolón és sörpong bajnokságon is. Ezek közül mindegyik hatalmas élmény volt, de a gólyatábor volt a legjobb, ugyanis gyakorlatilag akkor léptem be az egyetemi társadalomba és ismertem meg az évfolyamom nagy részét három nap tömény csapatépítés keretében.

Media Iuris: Ennyi rendezvény után már megismerhettél pár kari szervet. Van-e esetleg kedvenced, illetve szeretnél a közeljövőben csatlakozni valamelyikhez?

Kenderesi Loránd: A rendezvények alatt nem csak a kari szervekkel, hanem a tagjaikkal, illetve vezetőikkel is megismerkedtem, akik mind hatalmas egyéniségek és többek között ez is hozzájárult ahhoz, hogy az Alpha Iota Kappa – A Jogász Klubba már be is adtam a pályázatom egy programszervezői posztra.

Media Iuris: Lassan túl vagy az első szemeszteren, felkészültél az első vizsgaidőszakodra?

Kenderesi Loránd: Hát a felkészülés még erősen folyamatban van, de érzem magamban a powert és optimistán tekintek az elkövetkezendő vizsgáimra.

Media Iuris: Tervezel majd felsőbb évesként is részt venni a gólyabálon?

Kenderesi Loránd: Mindenképpen, hiszen az egyik legjobb élményem az életem során és szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy a leendő elsőévesek is ilyen jól indítsák az egyetemi életüket. 

Köszönöm Lorándnak, hogy ilyen részletesen  válaszolt a kérdéseimre. A gólyabál cikksorozat ezzel véget is ért. Remélem minden érdeklődő számára sikerült nagyobb betekintést nyújtani a nyertesek életébe. 

-Blanka

EnglishGermanHungarian