[metaslider id="9331"]
emelt-matek-erettsegi-2020

„Szinte minden feladatban szerepelt valószínűségszámítás, ami így túl sok volt!” – Emelt matekérettségi 2020

A matekérettségin volt, aki 11-kor, 12-kor és volt aki 13 órakor volt túl, de egy biztos most már mind fellélegezhetnek. Korábbi cikkünkben írtuk, hogy volt olyan diák, aki a középszintű matek érettségi első feladatsorát szürreálisan egyszerűnek találta. Most egy emelt matekos diákot kérdeztünk a vizsgáról.

Örülsz, hogy túl vagy rajta, vagy inkább sajnálod, hogy ilyen körülmények között kellett leérettségizned?

Illes-BatorIllés Bátor: Mindenképpen örülök, hogy a számomra legnehezebbel végeztem, ez volt az egyetlen emelt érettségim. Nem tudom milyen lett volna normális helyzetben a vizsga, mivel ez az első érettségim, nincs viszonyítási alapom, de annak nagyon örülök, hogy nem kell szóbeli vizsgát tennem emelt matekból, mert az nagyon durva.

Milyennek találtad az idei érettségit az eddigiekhez képest, ki tudtad használni az időt, vagy szükséged lett volna még néhány percre?

Illés Bátor: Természetesen jól jött volna még egy kis idő, de ezzel mindenki így van. Szerencsére minden feladathoz tudtam választ írni. Az előző érettségiket nem követtem figyelemmel, inkább a felkészítő tanárom feladatai alapján készültem fel.

Akkor neked a távoktatás komoly hátrányt jelenthetett a felkészülésben. Te is így gondolod?

Illés Bátor: Igen, nehezebb volt, mert a fakultációkon megszokott tempó helyett sokkal lassabban tudtuk csak átvenni a feladatokat.

Mit gondolsz, nehéz volt az idei érettségi? Melyik feladat jelentette a legnagyobb problémát?

Illés Bátor: Nem, viszont szinte minden feladatban szerepelt valószínűségszámítás, ami így túl sok volt. Az utolsó feladatban meglepett, hogy több kis pontokkal járó részfeladat helyett csak két részre volt osztva a feladat és a második részért 12 pontot lehetett kapni, emiatt egy picit aggódom.

Hogy érzed, összességében azért jól sikerült? Meg tudnád tippelni az érdemjegyet?

Illés Bátor: A mateknál nem lehet ilyet kérdezni, majd kiderül. Egyelőre nem találtam megoldókulcsot róla, így csak várakozok. Csak annyit tudok biztosan, hogy a teremből kiérve úgy éreztem magam, mint egy agyhalott.

 

EnglishGermanHungarian