[metaslider id="9331"]
emelt-angol-erettsegi

Ilyen volt a 2020-as emelt szintű angolérettségi egy végzős szemén át

Mint mindenki tudja, idén ezen a héten zajlanak az érettségi vizsgák, és a mai napon angol nyelvből adhattak számot a végzős diákok a megszerzett tudásukról. Én most a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziumának végzős hallgatóját, Gáspár Júliát kérdeztem az emelt szintű írásbeli feladatok nehézségéről, illetve az érettségire való felkészüléséről. Ő a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Biztonság- és Védelempolitika, illetve a Nemzetközi Igazgatás szakokra jelentkezett.

Hogyan készültél az írásbeli vizsgára? Milyen hatással volt a távoktatás az emelt szintű angol érettségire való felkészülésedre?

Gaspar-juliaGáspár Júlia: Elolvastam a tankönyveimet és átnéztem az órai jegyzeteimet. Angolból már volt nyelvvizsgám, szóval különösebben nem készültem rá, elég jól is megy.

Mennyire érezted nehéznek a feladatokat?

Gáspár Júlia:  Vagy nagyon elrontottam, vagy nagyon egyszerűek voltak.

Milyen eredményre számítasz?

Gáspár Júlia:  Szerintem elég jól sikerült összességében. Jó eredményre számítok, mert csak egy helyen hagytam ki pár dolgot, minden mást kitöltöttem, gyorsan végeztem az összes feladattal, de nem kapkodtam el, volt időm átgondolni és ellenőrizni.

Mit gondolsz, a szóbeli érettségi elmaradása előny vagy hátrány a számodra? Miért?

Gáspár Júlia: Nekem előny, mert volt olyan tantárgyam, amiből nem is volt tételem, mert nem tudtam, hogyan kéne nekiállni. Persze így most nem tudok javítani, ha elrontottam valamit, de ki vagyok békülve a helyzettel. Mindenképpen szerettem volna május elején érettségizni, a megajánlott jegyes ötlet nagyon nem tetszett, valamilyen formában szerettem volna számot adni a tudásomról.

Köszönöm szépen Julcsinak az interjút!

A jelenlegi helyzet természetesen az érettségizőknek is rendkívül nehéz, hiszen az eddig megszokott rendszertől eltérő módon kell a középiskolában elsajátított tudást „visszaadniuk”. A Media Iuris nevében kívánom mindenkinek, hogy úgy sikerüljenek az érettségi vizsgái, ahogy azt elképzelte.

Gratulálunk mindenkinek, aki már megírta az írásbeli feladatokat!

Kiemelt kép forrása: nlc.hu

 

EnglishGermanHungarian