[metaslider id="9331"]
Zoldi-Gergely_dobozolo-1024x576

Egy cipősdoboznyi szeretete mindenkinek van!

A Karácsonyi varázs 2019. jótékonysági eseménysorozat kapcsán a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar ’A’ épületében – a Baptista Szeretetszolgálat gyűjtőhelyeként – 2019. november 12-től lehet elhelyezni az apró cipősdobozokba rejtett szeretetetek!

A kar fenyőfáját hétfőn állítja fel a Profi Faiskola Pécs az ’A’ épület aulájában. Másnap reggeltől érkezhetnek a Cipősdoboz felajánlások, valamint a Misina Állatotthon lakóinak szánt adományok.

A Cipősdoboz akció 16 éves múltra tekint vissza. Ebben az elmúlt 16 évben több százezer ajándék, felajánlás, adomány került nehéz sorsú gyerekekhez, családokhoz.

Rengeteg minden belefér egy apró cipősdobozba, talán több is, mint azt elsőre gondolnánk.

No de lássuk, hogy mi az, ami bekerülhet a Cipősdobozba?

  • mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt,
  • játékot (társasjátékot, kártyát, kockát, építőjátékot, foglalkoztató és készségfejlesztő játékot, babát, autót, labdát, ugráló kötelet, egyéb sporteszközt, stb.),
  • higiéniai felszerelést (dezodort, tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, fésűt, kézkrémet), édességet ( cukorkát, nyalókát, csokoládét, kekszet)
  • íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket ( füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát, radírt, hegyezőt)
  • kedves lehet még egy képeslap vagy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal, de posta- vagy e-mail címed nem célszerű megadni.

Mi az, amit ne helyezzünk bele?

  • agresszivitásra késztető képeket, játékokat; pl.: játékpisztolyt, kést, pc-játékot
  • konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt
  • törékeny tárgyat (tükröt, porcelánbabát, stb.)
  • gyógyszereket
  • sampon, testápoló, egyéb folyékony tárgy esetén tanácsos gondosan becsomagolni azt egy zárható tasakba, hogy sérülés, szivárgás esetén se tegye tönkre az egész ajándékcsomagotokat

Ezeken kívül pedig igazából bármit, ami viszont nagyon fontos, a csomagolás!

Hogyan csomagoljam be a dobozom?

Elkészített ajándékod csomagold be színes csomagolópapírral, majd ragaszd le átlátszó cellux ragasztó szalaggal, vagy kösd át zsineggel! Így nem nyílik ki szállítás során. A dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánod ajándékod, pl. így: “fiú 12″ vagy “lány 8″ esetleg CSALÁD vagy VEGYES.

Ezen kívül a Rubinszki Reklámstúdió jóvoltából a fa előtt elhelyezésre kerülnek pöttyös labda és mancs jeleket ábrázoló matricák. Ne felejtsétek el, amikor a fa alá teszitek, ezzel a matricával különböztessétek meg, hogy állati vagy emberi ajándékot tartalmaz, azaz a Baptista Szeretetszolgálatnak vagy a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület részére ajánlod fel.

Vloggerünk Geri is részt vesz a Cipősdoboz kampányban, mint a PTE ÁJK egyik dobozolója, így megkérdeztük, hogy Ő mivel készül?

MI: Geri, mit jelent számodra a karácsony, az advent?

zoldi-gergely-mateGeri: Úgy gondolom hogy az advent a várakozásról és a készülődésről szól, amelyben a karácsonyt, oly nagyon várjuk a szeretteinkkel. Az ünnepek számomra a végtelen szeretetet és a családi együttlétet jelentik, ahol a fényekkel teli csodás fagyöngyökkel díszített karácsonyfa körül mind összegyűlhetünk és önfeledten nevethetünk, szeretetben, békességben.

MI: Az idei Cipősdoboz kiemelt dobozolója vagy a PTE ÁJK-n, mit jelent számodra ez a fajta segítségnyújtás?

Geri: Kiskorom óta azt látom, hogy a segítségnyújtás az egy önmagától értetődő természetes dolog. Felnőttként sem gondolom másként, ezért is megtisztelő, hogy részt vehetek ebben önzetlen cselekedetben.

MI: Már összekészítetted a Cipősdobozod vagy Cipősdobozaid?

Geri: Mivel épp őszi szünet van, így volt időm itthon a családommal több időt tölteni. Ők segítettek nekem nem csak egy, hanem több cipősdoboz összekészítésében, amiket már alig várok, hogy Én is, mint ‘dobozoló’ a kari karácsonyfa alá elhelyezhessek.

MI: Mit üzennél most oktatóidnak, hallgatótársaidnak, a #ptecsaládnak?

Geri: Kérek mindenkit, oktatóimat, hallgatótársaimat és minden pécsit, hogyha van otthon egy felesleges cipősdobozuk, vegyék elő, töltsék meg szeretettel és hozzák be a PTE ÁJK ‘A’ épületében található fenyőfa alá. Hiszen ez nekünk lehet, hogy csak egy apróság, de másoknak maga az ünnep. Úgy gondolom, hogy egy cipősdoboznyi szeretete mindenkinek van!

EnglishGermanHungarian