[metaslider id="9331"]
ap

Egy apuka, aki túl messzire ment – Lawrence Ray bűnözésének története

Talán nem árulok el azzal nagy titkot, hogy néha a fiatal generáció „cikisnek” éli meg a szüleit, azt, ahogyan beszélnek vagy viselkednek. Persze nem kell ezt zokon venni, ez fokozatosan elmúlik, ahogyan nő az ember és megtanulja értékelni azt, hogy van családja. Na de mi a helyzet az olyan szülőkkel, akik amúgy sem a példamutatásról híresek, és talán túl messzire is tudnak menni, esetleg többször is bűncselekményt követnek el? Több, mint ciki! 

Az elkövetkező sorokban egy New York állambeli apukáról olvashattok, aki beköltözött lánya kollégiumába és bűntettek sorát követte el. Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor mindenképpen olvass tovább!

Apával lakni a fősuli kolijában? Mi baj lehet?

A történetünk 2010-ben kezdődik, amikor Talia Ray bejelentette lakótársainak, hogy édesapja velük fog lakni egy rövid ideig. Ez ellen senki sem tiltakozott, hiszen a lány folyamatosan hősként emlegette az apját, aki megmentette erőszakos anyjától, s persze börtönben is csak azért ült, mert egy összeesküvés elmélet következtében a hatalom gonosz emberei odaküldték. 

Larry nagyon házias és apáskodó volt kezdetben: főzött rájuk, olykor ételt is rendelt nekik, állandóan sztorizgatott arról, hogy miket élt meg tengerészgyalogosként, a CIA-nál, kormányügynökként. Természetesen a lányok nagyon jófejnek tartották, hiszen melyik kollégistát nem lehetne megvenni ingyen kajával? Na meg persze ki az, aki egy ilyen katonás, őszinte emberről rosszat gondolna, főleg fősulisként, amikor olyan sokat még nem látott az ember a való életből és állandóan harcban áll önmagával valami miatt. Larry ezt jól tudta, és ki is használta, mondhatni apja helyett apja volt a lánya lakótársainak is, akiknek ezzel teljes mértékben a bizalmába férkőzött.

ap
A kollégium, ahová először beköltözött a férfi

Apa kicsit fura „szokásai”

Innentől kezdve Larry bátran elkezdett olyan dolgokat csinálni, ami józan paraszti ésszel enyhén fogalmazva szokatlan, azonban addigra annyira irányította a fiatalokat, hogy meg tudta nekik magyarázni, hogy ezek természetes, jószerű elfoglaltságok. Először is az egyik lány szobájában, Isabellánál kezdett el aludni, s amikor a lány hazament volna téli szünetben, nem engedte neki, a lány szüleit még fel is hívta, hogy a lányuk nem fog hazaérkezni, mert akkor öngyilkos lenne amiatt, hogy ők hagyták azt, hogy gyerekkorában az egyik családi barátjuk molesztálja őt. 

Ezután Larry, a lánya Talia, valamint Isabella átköltöztek egy lakásba, s nem sokkal később a többiek, Santos, Daniel és Claudia is követték őket. Ezen a ponton már tényleg mindent a horror apu irányított. Leszereltette a fürdőszoba kilincset azért, hogy ne lehessen senkinek privát tere, megszabta mikor esznek, mikor kelnek és fekszenek, valamint esténként egy játékot is játszott velük: valakit körbe ültek, kikérdezték mindenféléről, régi hibákat, traumákat vetettek a fejére. Egyik alkalommal Daniellel a hangszerét is összetörették, Claudiánál pedig skizofréniát „diagnosztizáltak”.

Ha valami olyat csináltak, ami nem tetszett Larrynek, leíratta velük a bűnüket, ami később odáig nőtte ki magát, hogy olyat is leírtak, amit el sem követtek. Elhitette velük, hogy ők rossz embereket, akiket majd ő készségesen megjavít. Daniel többször is próbált meglógni, de mégis bizonytalan volt ebben a manipulációnak hála. Egy utólagos nyilatkozatában így emlékezett vissza: „Mindenki szerint oké ez. Lehet, hogy velem van a baj, és tényleg szükségem van erre.”

A dolgok eldurvulnak

Larry nem érte be azzal, hogy manipulálta és pszichésen bántalmazta a főiskolásokat, emellé egyre erőszakosabbá vált fizikai értelemben is. Santos Rosariót többször is ájulásig fojtogatta, ütötte, leköpte, kést szorított a torkához és a nemi szervéhez is. Claudiát egy hotelszobában székhez kötözte, zacskót húzott a fejére, pórázt tett rá, s úgy fojtogatta. Szexre is kényszerítette őket, egymással vagy idegenekkel, miközben nézte és parancsolgatott, de előfordult, hogy maga Larry is beszállt. Azt mondta nekik, hogy ez az út a megtisztulás és a javulás felé. Ezeket a „tisztító” aktusokat videóra vette, azzal zsarolta őket, így továbbra is sikerült sakkban tartania a fiatalokat. 

Ám itt még nem értünk a rémtörténet végére, mert Larry mindezek mellett még pénzt is keresett rajtuk. Claudiát escortkodásra kényszerítette, a lány 8000 dollárért árulta magát egy estére, a férfi pedig közel 2 millió dollárt keresett rajta 4 év leforgása alatt. Azonban a többiek sem úszták meg olcsón a dolgot, állandóan kitalált valamit: megrongálták a dolgait, loptak tőle, amit persze nem követtek el, de le kellett törleszteniük ezeket a hibákat. 

ap
Larry, ahogyan Feliciát bántalmazza

 Hol voltak mindeközben a szülők?

A fiatalok mindegyike fokozatosan kezdte megszakítani a kapcsolatot a családjával, a végére pedig már teljesen elérhetetlenekké váltak. Persze az aggódó szülők többször is próbálkoztak a rendőrségen lépéseket tenni az ügy érdekében, de mindig azt a választ kapták, hogy a gyerekek már nagykorúak, így nem tudnak mit kezdeni velük. Claudia édesanyja kezdetben még a dékánnal is beszélt erről, ám tőle azt a választ kapta, hogy Larrynek joga van a lányát meglátogatni a campuson, arról pedig nincs tudomása, hogy a férfi ott is lakna, így ő sem tud semmit cselekedni ebben az egészben. 

A műsornak vége

2019-ben a New Yorker magazin kirobbantott egy szektaügyes cikket, amelynek keretében körülbelül 10 órán át beszéltek Larryvel. Egy vicces, jól beszélő embernek írták le. A férfi ekkor még Isabellával és Feliciaval lakott (Santos testvére, aki később csatlakozott), mindkettőt a feleségeként emlegette. Larry lánya, Talia ekkor már elköltözött a nevelőapjához, azonban apjával is jóban maradt. 

Miután a cikk napvilágot látott, Larryt 2020-ban letartóztatták és megindult ellene a nyomozás. Santos részletes tájékoztatást nyújtott az őt ért sérelmekről, Daniel pedig csak annyira emlékezett, hogy nem tudta végig csinálni Larry szeánszait. 2022-ben valami megromolhatott Felicia és a férfi között, mert a lány az ebben az évben tartandó tárgyaláson már a férfi ellen vallott. 

Larry jelen pillanatban még börtönben várja a sorsát, az esküdtszék ugyan bűnösnek találta, de nem hirdettek ítéletet olyan tekintetben, hogy hány év szabadságvesztés vár rá. Bár amennyi bűncselekménnyel vádolják, valószínűsíthető, hogy a férfi élete végéig egy börtöncellában fogja tengetni mindennapjait. 

ap
2022 márciusában Larry Rayt mentők szállítják el a bíróságról, miután rosszul lett a tárgyaláson

Forrás: 1

Képek forrása: kiemelt kép, 1, 2, 3

EnglishGermanHungarian