[metaslider id="9331"]

Educatio szakkiállítás és nyílt nap a PTE ÁJK-n

A végzős középiskolai diákok hamarosan életük első komoly döntését hozzák meg, azaz ki kell választaniuk, hogy melyik intézményben, melyik szakon szeretnék felsőoktatási tanulmányaikat folytatni. A tanulóknak a döntés meghozatala előtt lehetőségük van közelebbről megismerni az egyetemeket az Educatio szakkiállítás és a nyílt napok keretein belül. A beiskolázási programokról és azok lebonyolításáról Kunné Vecsési Krisztina, karunk ügyvivő-szakértője és marketing koordinátora adott széleskörű tájékoztatást.

EDUCATIO

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás hatalmas segítséget nyújt az egyetemi felvételi előtt álló diákoknak. Az előző években Budapesten került megrendezésre a kiállítás, ahol a pályaválasztó fiatalok magyarországi és külföldi egyetemek standjaihoz látogathattak el és beszélgethettek az egyetem hallgatóival az intézmény lehetőségeiről. 

A 2021-es évben nem adatott meg az a lehetőség, hogy hagyományos keretek között kerüljön megrendezésre az esemény, az érdeklődőknek az online világban kellett felvenni a kapcsolatot azokkal a felsőoktatási intézményekkel, amelyekben később el tudják képzelni felnőtt életük első éveit. Természetesen a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudomány Kar is lehetőséget kínált a kíváncsi szemeknek és füleknek, hogy megismerjék az egyetemet január 21-23. között.

Nyílt nap a PTE ÁJK-n

Kunné Vecsési Krisztina: Az elmúlt években több százan vettek részt a pécsi jogi kar által szervezett Nyílt napokon. Az idén a jelenlévők száma akár sokkal több is lehet. Az online szervezett esemény előnye az lesz, hogy olyan diákok is el tudnak látogatni a rendezvényre, akiket eddig az iskolájuk nem engedett el a felsőoktatási Nyílt napokra. A részvétvevőknek nem kell elutazniuk a karra, így az utazási költséget is megspórolhatják. Ugyanakkor nagyon sajnálom, hogy a diákok nem tudnak beülni az előadótermekbe és nem tudják átélni azt a hangulatot, ami a pécsi jogi kart jellemzi. Ám nem esünk kétségbe, mert a Nyílt nap az új honlapunkról lesz elérhető, amely egy 360 fokos nézetű, virtuális séta alapú honlap. Így mégis csak bepillantást nyerhetnek a résztvevők karunk épületébe, a vizuális élmény sem marad el.

Milyen programokra számíthatnak a résztvevők? 

Megismerhetik a kar hallgatói által tartott előadásokon a színes egyetemi életet.

Mutatunk valami nagyon újat is! A mesterséges intelligenciát, amit a jogi képzésben használunk, valamint azt is bemutatjuk oktatási partnerünk, az iLex Zrt. segítségével, hogy milyen hatékonnyá tudja tenni a jogászi munkát a legújabb technológiát képviselő jogi asszisztens, LEXI.

Bepillanthatnak a diákok az új tanítási módszereinkbe is. Virtuálisan a XIX. század végi Magyarországra kerülnek az előadáson, ahol egy nagypolgári családból származó fiatalember bőrébe bújva a résztvevők döntéseinek hatására alakul majd a főhős bírói karrierje.

Napjaink egyik népszerű témája a Bitcoin, amelyet a Nyílt napon a gazdasági jog oldaláról ismerhetnek meg az érdeklődők.

A délután egy izgalmas előadást tartogat, ugyanis volt hallgatónk, aki ma már a Pfizer jogásza, mesél karrierjéről, munkájáról.

Mindenkit várunk február 3-án az online térben. Addig is a diákok csatlakozhatnak a felvételizők zárt Facebook csoportjához is, amely elérhető a:

https://www.facebook.com/groups/2775769202750877  linken.

Minden út a pécsi jogi karra vezet

Mi, a Media Iuris tagjai még a 2020/2021-es tanév kezdetén (amikor még jelenléti előadásokon, szemináriumokon vehettünk részt) egy videót is forgattunk, amellyel célunk a figyelem felkeltése és karunk népszerűsítése volt. A videóban főként a szerkesztőség elsőéves tagjai láthatóak, akiket hétköznapi tevékenységeikben egy rejtélyes piros fonál zavarja meg. De vajon hova vezet a piros fonál, mi az, ami összeköti a fiatalokat? 

A jövőd kulcsa a te kezedben! Irány a pécsi jogi kar! 

EnglishGermanHungarian