[metaslider id="9331"]
zambo-balazs-emlekere-1024x576

Dr. Zámbó Balázs emlékére

Megrendülve értesültünk róla, hogy egy hónappal ezelőtt, 2020. május 25-én tragikus hirtelenséggel elhunyt a mindenki által mélyen tisztelt, és nagyra tartott Dr. Zámbó Balázs. Mindössze 35 évet élt. Barátai, szerettei Jimbónak becézték. Ismerősei, kollégái jó humorú, kedves, segítőkész, jó lelkű, lelkiismeretes, munkája iránt rendkívül elkötelezett embernek írják le, aki mindig készséggel állt munkatársai rendelkezésére. Kaposváron született 1985. május 28-án. A gimnázium elvégzése után a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán tanult tovább, majd végzett jogászként.

Munkássága

zambo_balazsDr. Zámbó Balázs a 2000-es évek közepétől központi alakja volt a pécsi hallgatói életnek, mivel tanulmányai végzése mellett – különböző tisztségekben – aktívan vette ki részét a hallgatói érdekképviselet munkájából, valamint az országos hallgatói mozgalom munkájába is becsatlakozott. Ezt követően az egyetem több osztályán is dolgozott jogi előadóként hosszú éveken át, illetve a Kancellária Igazgatóságán belül a Közbeszerzési Igazgatóságnak volt a központi referense. Intézte a felsőfokú oktatási intézmény összetett, nagy felkészültséget igénylő jogi ügyeit, ami szintén bizonyította jártasságát, alkalmasságát és szerteágazó tudását. Több generációnyi hallgatói képviselő kapott tanácsokat, iránymutatást Tőle, melyek által felkészültebben állhatott a munkája által támasztott kihívások elé. Emellett 2019 decemberétől dolgozott az Óbudai Egyetem Jogi Osztályán.

Végső nyugalomra június 16-án (kedden) Kaposváron, a Keleti temetőben helyezték, édesapja mellé. A Media Iuris nevében többek között ezzel a cikkel szeretnénk kifejezni fájdalmunkat, együttérzésünket a családdal, a barátokkal és a kollégákkal. Sokunk szívében él tovább emléke.

Nyugodjon békében!

EnglishGermanHungarian