kaposvari-egyetem

Dr. Kovács Melinda: A Kaposvári Egyetem és a Szent István Egyetem összeolvadásával létre jön az új Szent István Egyetem

Az Egyetemisták Országos Online Magazinja még májusban juttatta el kérdéseit a – jelenleg még – Kaposvári Egyetem rektorához, Dr. Kovács Melindához az egyetem és a Szent István Egyetem összeolvadásával kapcsolatban.

Többek között az alábbiakra szerettünk volna válaszokat kapni a Rektor Asszonytól:

  • A Kaposvári Egyetem honlapján még 2020. április 02-án megjelent Sajtóközleményben érezhető volt az egyetem vezetésétől a megdöbbenés, az azóta eltelt közel két hónap alatt milyen előrelépések történtek a Kaposvári Egyetem jelenlegi vezetésének a tájékoztatásában Magyarország Kormányának részéről?
  • Ön hogyan látja, Kaposváron jelenleg milyen a közhangulat a döntés után? Hogyan értékeli a bizalmat szavazó szülők, diákok és már jelenlegi hallgatók, hogy fogadták a hírt, hogy a húsz éves évfordulóját ünnepelni készülő egyetemet beolvasztják egy másik egyetembe?
  • A KE HÖK végzett-e a hallgatók körében a jelenlegi pandémiás helyzetben egy általános elégedettségi felmérést arról, hogy Ők hogyan vélekednek a SZIE-csatolásról?
  • A Kaposvári Egyetemre most felvételizők és felvételt elnyerő hallgatók lényegében már egy más egyetem hallgatói lesznek, mit gondol hatással lehet ez a beiratkozók számára?
  • A Kaposvári Egyetem oktatói oldalát tekintve, mit szóltak a mindenkit váratlanul ért hírhez?
  • Ön hogy érzi a Kaposvári Egyetemen jelenleg is zajló vizsgaidőszakra a hallgatóknak sikerült-e felkészülniük a jelenlegi nehéz helyzetben is?

A mai napon visszaküldött rektori válaszlevélben Dr. Kovács Melinda szűkszavúan (ami sok mindent sejtet – szerk.) az alábbi nyilatkozatot küldte meg felénk és ezáltal az egyetemisták, hallgatók felé:

dr. Kovács Melinda

A nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosítása értelmében 2020. augusztus 1-jén a Kaposvári Egyetem és a Szent István Egyetem összeolvadásával létre jön az új Szent István Egyetem.

A Kaposvári Egyetem alaptevékenysége az oktatás, a tudományos kutatás, a művészeti alkotótevékenység. Az intézmény ahogy eddig is, az elkövetkezendőkben is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ezen tevékenységeket magas színvonalon végezze, illetve biztosítsa azok zökkenőmentességét.

 

 

Ti mit gondoltok az összevonásról?

 

Kép forrása: Tixa.hu