[metaslider id="9331"]

Chadwick Boseman 43 tragikusan rövid év után örökre elment

A tegnapi napon a Vakanda királyaként is ismert Chadwick Boseman örökre itt hagyott minket.

Mintegy hidegzuhanyként érte a rajongókat, hogy kedvenc Fekete Párducunk hosszas küzdelem után a vastagbélrákkal augusztus 28-án a szerettei körében elhunyt. Munkássága, melynek megkoronázása volt egyik utolsó szerepe, ahol T’Challa – t , Vakanda uralkodóját alakította, örökké velünk marad.
Chadwick Boseman eleinte nem szeretett volna színész lenni. Már fiatalkora óta írt darabokat, később pedig a Howard Egyetem rendező szakán végzett. Egy barátja tanácsára kezdett el ismerkedni a színészettel, hiszen szerette volna jobban megérteni azokat az embereket, akikkel dolgoznia kell majd, ezzel mintegy bővítve rendezői tudását. Gyakran járt Harlem-be fiatal feltörekvő fekete színészeknek segíteni, azt mondják, ekkor szerette meg igazán a színészetet. Chadwick rengeteg igazán remek munkáját hagyta hátra nekünk, mint például alakítását A 42-es című filmben, az Egyiptom isteneiben, A megállíthatatlanban, és természetesen az egyik legismertebb szerepéhez köthető Marvel filmekben.

A betegséget 2016-ban diagnosztizálták Boseman-nél, így még inkább értékelendő munkájának gyümölcse. Érdekes egybeesés, hogy pont azon a napon halt meg, mikor a Baseball világ az általa, A 42-es – ben alakított Jackie Robinsonról emlékezett meg.
Chadwick Boseman nemcsak kiemelkedő színész volt, de a Black Power egyik legismertebb szimbólumává vált. Olyan erőt volt képes sugározni a nézők felé a képernyőn át, egy olyan különleges karizmát, amivel kevesen rendelkeznek. Áradt minden mozdulatából a büszkeség, és nemcsak Vakandára volt büszke, hanem a feketékre is. Boseman sosem felejtette el, hogy honnan jött és mindig kiállt az egyenjogúság mellett.  A 2019-es Screen Actors Guild díjátadón arról nyilatkozott, hogy pontosan tudja milyen nehéz a fiatal feketéknek a filmiparban, ahol a szerepekért keményen meg kell küzdeni, és nincs mindig helye az embernek.

A Marvel már bejelentette korábban a Fekete Párduc folytatását. Kérdés, hogy megvalósul-e, és ha igen, akkor sikerül-e találniuk még egy olyan embert, aki olyan tökéletes volt a szerepre, mint Boseman.
Ezzel a pár sorral szerettem volna megemlékezni Chadwick Boseman-ről, aki 43 tragikusan rövid, ám annál értékesebb év után örökre elment.

EnglishGermanHungarian