[metaslider id="9331"]
arsboni

Arsboni Legal Fest programajánló

Először is szeretnék gratulálni Pohl Dórának, akit nemrégiben neveztek ki az Arsboni pécsi koordinátorának! A következő cikkemben Dorka segítségével mutatom be az említett szervezet fő tevékenységét, valamint a november 9-től 11-ig megrendezésre kerülő Legal Fest nevezetű programjukat, illetve olyan tudnivalókat ismertetek, amelyek elsősorban azok számára lehetnek érdekesek, akik részt szeretnének venni a rendezvényen. Így szó lesz a Legal Fest céljáról és az általa nyújtott lehetőségekről, illetve az eseményhez való csatlakozás módjáról. Ezeken túl pedig megemlítésre kerül még egy Arsboni égisze alatt megrendezésre kerülő programról is.

 

A Legal Festről elöljáróban annyit árulnék el, hogy ez tulajdonképpen az ország egyik legnagyobb rendezvénye, kifejezetten jogászok számára. „Az ország legnagyobb jogász közösségi eseménye visszatér. Online és offline – hibrid formátumban.”- ezt olvashatjuk az Arsboni honlapján. A program rendezője és lebonyolítója az Arsboni ezen felül is számos program révén – többek között ilyen a Karrier Kávé is – igyekszik segítséget nyújtani a jogász társadalom tagjai számára, továbbá ihletet vagy lendületet adhat azok számára, akik elakadtak karrierük építése folyamán. Az Arsboni szervezete nemcsak programjai révén, hanem honlapja által is rengeteg kiváló lehetőséget kínál, így például különböző cégek álláshirdetésinek közvetítése által segít munkát találni a szakmában dolgozóknak/dolgozni kívánóknak. Az Arsboni honlapja saját média rovattal is rendelkezik, amely otthona podcastoknak, webinároknak, videós anyagoknak, és ahol különféle cikkeket olvashatunk gyakorlatban tevékenykedő jogászoktól is, amely szintén tanulságos lehet sokunk számára.
arsboni

Néhány mondatban össze tudnád foglalni az Arsboni tevékenységét, azok számára, akik még korábban nem hallottak a szervezetről? 

arsboni

Pohl Dorka: Persze! Az Arsboni célja, hogy segítsenek a jogászoknak megszerezni azt a tudást, ami a 21. században sem avul el, valamint adminisztratív feladatok helyett az érdemi jogi munka végzésére koncentrálhassanak, miközben munkáltatóik sem zsigerelik ki őket. Magyarország legnagyobb jogászoknak szóló karrierirodáját működtetik. Emellett személyre szabott tanácsadásokkal is segítik az álláskeresőket. Gyakornoki programokat indítanak ősszel és tavasszal, ahol mentorok segítik a joghallgatókat a megfelelő „skillek” elsajátításában. 

 

 

Mi az Arsboni célja a Legal Fest programmal? 

Pohl Dorka: A hallgatóknak lehetőséget biztosítanak a munkáltatók saját irodáját meglátogatni, kis csoportokban a legfontosabb hazai jogi munkáltatóknak kérdéseket tehetnek fel, emellett nagyszerű előadásokat hallgathatnak meg.

 

Hogyan lehet csatlakozni az eseményhez? 

Pohl Dorka: Facebookon is meg lesz hirdetve az esemény, de nálam személyesen kell majd jelentkezni. Megfelelő mennyiségű érdeklődő esetén pedig az útiköltség egy részét is át tudjuk vállalni. 

 

Milyen eseményeket hirdet a jövőben az Arsboni szervezete, ami érdekes lehet a számunkra, joghallgatók számára? 

Pohl Dorka: Csütörtökön (november 4) jönnek az Arsbonitól egy érdekes előadást tartani, aminek az eseménye szintén megtalálható a Facebookon. Emellett csütörtökön lehetőség lesz Karrier Kávéra is, aminek keretében egy hallgató és egy Arsboni munkatárs egy kávé mellett tudnak beszélgetni. Különösen jó alkalom ez annak, aki nem elégedett teljes mértékben az önéletrajzával vagy motivációs levelével, aki gyakornoki munkát keres vagy még nem fogalmazódott meg benne, milyen irányba szeretne orientálódni. A Legal Fest után a Karrier Kávéra egész évben lehetőség lesz, online formában.

arsboni

A Legal Festen történő részvételt ajánlom mindenki számára, aki a fent említett lehetőségek közül akárcsak eggyel is szeretne élni, hiszen véleményem szerint mindenképpen hasznosak a jövő jogász generációja számára. Minden ehhez hasonló rendezvényen való részvétel gyarapítja a tapasztalatot, amelynek jelentős szerepe lesz a későbbiekben. 

További kérdésekkel mind a Legal Festtel, mind pedig a később megrendezésre kerülő programokkal, illetve az Arsbonival kapcsolatban forduljatok bizalommal Dorkához, aki szívesen segít Nektek ezek megválaszolásában!

 

 

Források: 1, 2, 3

EnglishGermanHungarian