[metaslider id="9331"]
angol-erettsegi-kozep

„Mosolyogva jöttem ki!” – Középszinten ilyen volt a mai angolérettségi

Ma volt a negyedik nap, hogy a végzősök érettségiztek. Ezúttal az angollal kellett megküzdeniük. A Media Iuris kíváncsi volt, hogyan vették az akadályt a diákok, ezért erről Tóth Gábort, a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium tanulóját kérdeztem, aki középszinten vizsgázott.

Mit gondolsz az idei angol érettségiről?

Toth-GaborTóth Gábor: Kissé félve vágtam neki, de vagy én fejlődtem valamennyit az utóbbi időben, vagy kegyesek voltak hozzánk, és kicsit könnyebb szövegeket kaptunk. Lényegében érdekes szövegek voltak, könnyen érthetőek.

Mennyiben befolyásolta felkészülésedet a járványhelyzet?

Tóth Gábor: A vírus semmit nem befolyásolt a felkészülésem tekintetében. Igyekszem 11.-es korom óta, mióta csak heti 3 angolom van, szinten tartani magam filmekkel, feladatokkal, szövegekkel, valamint fejleszteni is magam velük. A vírus nem teljesen „haszontalan dolog”, hisz erre még több lehetőséget adott.

Elegendő volt a teszt megírására biztosított idő?

Tóth Gábor: Nem szándékozom minden diáktársam nevében szólni, de én azt mondom, hogy nekem, mint átlag angoltudással rendelkező egyénnek, elég volt. Nagyon jó volt a 15 perces szünet is a felénél, frissebben tudtam belevágni a folytatásba, több tantárgynál is bevezethetnék.

Melyik feladattípus volt számodra a legnehezebb?

Tóth Gábor: Számomra a hallásértés évek óta mumusként funkcionál, de érdekes módon az első két szöveget szinte végig értettem, egyedül a harmadikat találtam nehezen érthetőnek. Ott engedélyezném háromszor lejátszani, ahol ilyen gyorsan hangzanak el az információk. Illetve, úgy gondolom, hogy mindegyik feladattípusban voltak nehézségek, példaként a nyelvhelyesség első feladata, mikor magamtól kellett írni, de mindennel igyekeztem megbirkózni.

Hogy érzed, hogy sikerült?

Tóth Gábor: Remélem sikerült a tőlem megszokott színvonalat hoznom minimum, de ha jobban sikerült annál, akkor csak örülök. Előre nem mondhatok semmit, majd elválik, mindenesetre nehezebb körre számítottam, ami azt illeti. Mosolyogva jöttem ki, és nem úgy, mint aki érettségit írt, hanem mint, aki olvasott pár érdekes angol szöveget, hallott pár érdekes történetet, írt 2 baráti levelet barátainak. És szerintem ez a fontos. Ha élvezzük elsősorban az idegen nyelvet, és nemcsak most, hanem mindig.

További eredményes vizsgákat kívánunk!

EnglishGermanHungarian