[metaslider id="9331"]
1.esemeny_kerekasztal_beszelgetes_az_onkormanyzati_valasztasok-1-1024x576

Alpha Ióta Kappa – A jogász klub

Amint már a Media Iuris írta, hétfőn debütál az első saját rendezésű eseményével az Alpha Ióta Kappa – A jogász klub, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának új szerve. 

Az újonnan megalakuló kari szervünk az Alpha Ióta Kappa – A jogász klub nevet viseli, s egyben a Fúzió Közösség Pécsi Szervezete. Célja az egyetemi hallgatók körében a közösségszervező feladatok ellátása, valamint rendezvények, szakmai programok szervezése. 

 A Media Iuris a kari szerv elnökével, a másodéves Dér Ádámmal készített interjút:

Der Adam

Media Iuris: Honnan jött az AIK ötlete ?

Dér Ádám: Az AIK ötlete még tavaly tavasszal vetődött fel a mélyén tisztelt  HÖT elnökünk, és közöttem, hogy kellene csinálni egy polgári értékrendet valló konzervatív közösséget a karon, ahol nyugodtan lehet beszélni esetleg vitázni egymással a mai világról, illetve problémáiról.

Media Iuris: Milyen céljaitok vannak a karon?

Dér Ádám: Célunk a magyar fiatalság demokratikus értékeinek fejlesztése, a közösségépítés , és egy normális vitakultúra kialakítása/fejlesztése! És az imént megfogalmazottakhoz méltó rendezvények szervezése!

Media Iuris: Milyen rendezvényeitek lesznek és milyen rendszerességgel?

Dér Ádám: Első rendezvényünk Szeptember 30-án lesz. Három publicistát hívtunk meg, akik az önkormányzati választás publicisztikai szempontjából fognak előadást tartani.

Október középen egy Budapesti túrát szervezünk a Magyar Nemzeti Bankba, és a parlamentbe, illetve célunk pár pesti ügyvédi iroda meglátogatása is (a helyszínek meg szervezés alatt vannak).

Novemberi programunk is szervezés alatt áll és arról csak annyit mondhatok, hogy minden bizonnyal egy nagy név fog közénk jönni előadást tartani.

Decemberben pedig egy félévzáró vacsora vár a leendő  tagjainkra, ahol egy vizsgaidőszakhoz igazodva még talán stressz mentesen tudunk beszélgetni egymással.

Media Iuris: Kiket vártok ezekre?

Dér Ádám: Rendezvényeinkre szeretettel várunk mindenkit, legfőképpen, akiket érdekelnek a programok és azoknak a témái. 

Ne feledjétek, az Alpha Ióta Kappa – A jogász klub megtalálható a közösségi média platformjain, ahol csatlakozhattok eseményeikhez!

EnglishGermanHungarian