[metaslider id="9331"]
vloggerek_media_iuris_2020

AKB: Az ő hangjuk most mindennél fontosabb! – Bemutatkoztak a Media Iuris új vloggerei!

A 2020-as tanév a Media Iuris számára sem indult zökkenőmentesen. Az új évfolyamnak nem volt lehetősége igazán megismerkedni a pécsi jogi karon tevékenykedő hallgatói szervezetekkel, hiszen rendezvények tekintetében ezen szervezetek nem tudták megismertetni magukat a gólyákkal.

A Media Iuris abban a szerencsésebb helyzetben volt, hogy szerkesztősége eddig is és ezután is javarészt az online platformokra koncentrálódik. A szerkesztőség bővüléséről és az új vloggerekről kérdeztük a Media Iuris alapítóelnökét.

A Media Iuris-t a 2018-as megalakulása óta nagy érdeklődés övezi. A kezdetekkor érdeklődés övezte botladozásainkat és szárnycsapásainkat, majd az idén érdeklődés övezte a két országos sajtódíjunkat és most azt éreztük, hogy kiemelt érdeklődés övezte a Iuris-t az elsőévesek körében is. A kar hallgatói szervezeteinek idén nem igazán volt lehetőségük a ‘standolásra’ . Főszerkesztőnk Sándor Anett idén is két hétig standolt az év elején. De azt vettük észre, hogy ugyan sokakat érdekelt az újságírás, a média világa az elsőévesek közül, mégsem mertek odalépni hozzá, inkább választották a www.mediaiuris.hu-n található jelentkezési űrlapot. Nagyban befolyásolta mindezt az év eleji vihar körüli suttogás, suttogások. De azt gondolom, hogy egy-egy tornádó olykor hasznos, mert mindent az alapoktól újjá lehet építeni, betartva azokat az építési szabályokat, amiket az előző lakóközösség nem mindig tartott be. A Media Iuris egy kisebb család az #ájkcsaládon és a #ptecsaládon belül és ez mindig is így marad. Nem mondanám szektának, inkább egyfajta baráti társaságnak, akik odafigyelnek egymásra és közben tesznek valamit a kar jó hírének öregbítéséért. Talán ezt a fajta vonzerőt ismerte fel tizenhárom hallgatótársunk! Közülük tizenkettő, olyan elsőéves joghallgató, akik aktív munkatársnak csatlakoztak, akik velünk együtt szeretnék átadni az összetartozás élményét a jövő generációjának. Az ő feladatuk most mindennél nehezebb és mindennél felelősségteljesebb. Ők az első olyan generáció, akik átélték azt a tavalyi érettségi időszakban, amin még csak most fognak átmenni a jelenleg végzős, középiskolás diákok. Az ő hangjuk most mindennél fontosabb. Az I. szemeszterre a napokban lezártuk a jelentkezést. Az új szerkesztőségi tagjaink között van Gáspár Zolna, Soltész Evelin, Kerényi Dorka, Farnas Viktória, Deák Adrienn, Molnár Maja, Szücs Dóra, Berki Vivien, Kiss, Nóra, Dudás Nóra és Kuti Gábor. Csapatunk két új vloggerrel is gyarapodott Füssy Eszti harmad- és Zöldi Geri negyedéves joghallgatóink mellett. Jacsó Blanka és Cindric Rafael bemutatkozó videói már elérhetőek. Sok sikert kívánok a közös munkához és köszönöm a lelkiismeretes munkát a további 13 tagunknak is! Bízunk abban, hogy a Iuris képes megújulni, mindig újat és újat mutatni és a jövő generációjának a kezébe helyezve friss, lendületes kontentekkel szolgálni Nektek, olvasóinknak, hallgatótársainknak, leendő hallgatótársainknak, pécsieknek és nem pécsieknek egyaránt. – nyilatkozta Androvics K. Balázs.

Ha úgy érzitek Ti is szívesen írnátok, csatlakoznátok a szerkesztőségünkhöz illetve szerettek videózni, fotózni és tartoznátok hozzánk szívesen keressétek a jelentkezési űrlapunkat, ugyanis – bár a jelentkezési időszak véget ért – nálunk mindenki családra lel!

JELENTKEZÉSI ŰRLAP

 


EnglishGermanHungarian