[metaslider id="9331"]
horváth

A hétköznapokért is tevékenykedő HÖT – interjú Horváth Dominik HÖT elnökjelölttel

Holnaptól veszi kezdetét az ÁJK-n a Hallgatói Önkormányzati Testület elnökválasztása. Egy induló adta be erre a tisztségre a pályázatát. Horváth Dominik, aki eddig is aktívan kivette a részét a kar hallgatói életének formálásából. Több mint egy éve már, hogy a HÖT ügyvivő elnöki pozícióját tölti be és ez idő alatt rengeteg téren kellett helytállnia. Például mind a koronavírus-járvány által érkező kemény megpróbáltatások, mind pedig a meglehetősen rövid idő alatt leszervezendő két gólyatábor terén.

Köszönjük, hogy elfogadtad a felkérésünket.

 

Hogyan értékelnéd ezt a félévet?

horváthHorváth Dominik: Első körben köszönöm szépen a megkeresést. A félév véleményem szerint kielégítően tud a végéhez közelíteni, ugyanis idén sokkal több jelenléti program megvalósítására nyílt lehetőségünk.

A gólyatáborok szerencsére mindenféle nehézség nélkül tudtak végbe menni, és a hallgatói visszajelzések abszolút pozitívak voltak. A gólyabálon az idei évben rekordszámú elsőéves vett részt, de szerencsére még így is tudtunk lehetőséget biztosítani azon másodévesek számára, akik részt szerettek volna venni ezen a rendezvényen az előző évi elmaradásukra való tekintettel.

Ezeken kívül a kocsmatúrák, az esti jogászkeddek, a kvízest, a BorkostoLaw, illetve a Tanszékek Éjszakája is megfelelő minőségben tudtak lezajlani. A hallgatótársaim szerencsére nagy létszámban vettek részt ezeken a rendezvényeken. 

Releváns szempont, hogy az egyetemi éveink során minél több olyan lehetőséggel találkozhassunk, amelynek köszönhetően a kisebb baráti közösségek is részesévé válhassanak egy nagyobb ÁJK-s közegnek, amely a megbízhatóság és a barátiasság értékeit tudja átadni számukra.

 

Miért szeretnél indulni a választáson?

Horváth Dominik: Őszintén szeretem az ezzel járó feladatoknak az ellátását. Szeretem azt a csapatot, amellyel együtt dolgozunk a hallgatói érdekérvényesítésben, mind pedig a hallgatói élet sokszínűbbé tételében. Látok abban lehetőséget, hogy a kar sajátosságait feltérképezve még effektívebben tudjunk tevékenykedni egy kellemes hallgatói közösség létrehozásán, valamint fenntartásán. 

Vannak elképzeléseink, amiket meg szeretnénk még valósítani és igyekszünk kialakítani egy olyan horizontját is a részönkormányzatiságnak, amely túlnyúlik a meghatározott keretein és már-már a hallgatók hétköznapi életében is segítséget tud nyújtani. Erre a programtervemben részletesebben ki is térek. 

 

Milyen terveid vannak?

Horváth Dominik: Programtervemben nagyon sok perspektívából igyekszem megközelíteni a részönkormányzatiságban rejlő lehetőségeket. Programok terén ennek a félévnek a minőségét szeretnénk tartani, valamint színesíteni folyamatosan. A kapcsolatok megfelelő szintű fenntartására kifejezetten magas figyelmet fordítunk, mind a kari vezetést, mind pedig az EHÖK-öt tekintve. A szakmai gyakorlat terén szintén szeretnénk változtatásokat eszközölni, többek között a gyakorlati napló heti karakterszámát szeretnénk 1.000 karakterre csökkenteni. Ezen kívül minden hallgatói kérdés megválaszolását 8 órás időintervallumon belüli határidőre szűkítünk. Tanulmányi, pályázati előadásokat fogunk tartani, valamint lesz fogadóóra, amikor a kompetenciánkon nem túlnyúlva válaszolunk meg hallgatói kérdéseket. 

A karon belüli egyenlőségre is kifejezett figyelmet fordítunk, hogy ne legyen megkülönböztetés a szakok között, és mindenki egyenlő arányban tudjon részesülni mind az érdekvédelemben, mind pedig a programok által biztosított lehetőségekben.

Karokon átívelő programok megvalósítását is meg szeretnénk valósítani a jövőben ugyan is, fontos szempont, hogy az ÁJK-n kívül még másik kilenc kar hallgatói alkotják a PTE hallgatói közösségét, és lehetőséget szeretnénk biztosítani, hogy egy nagyobb közösségnek is aktív részeseivé válhassanak a Hallgatók.

Nem szeretném leírni az egész programtervemet, a cikkben lesz link, amelyen keresztül elérhető az egész tervünk. 

 

Amikor megfogalmazódott benned az indulás gondolata, milyen esélyekre számítottál a választás kapcsán?

Horváth Dominik: Ezt nehéz megítélni. Az eddigi visszajelzések abszolút pozitívak voltak irányunkba. Bízom abban, hogy hallgatótársaim megszavazzák a bizalmat és remélem, hogy tudtuk már bizonyítani azt is, hogy programok és érdekképviselet terén is helyt tudunk állni mindenféle körülménytől függetlenül is.

 

Sok sikert a választáson!

Horváth Dominik: Köszönöm szépen!

 

 

Ha további információkra vagytok kíváncsiak kövessétek facebookon Horváth Dominik és csapata kampányoldalát.

EnglishGermanHungarian