[metaslider id="9331"]

A bőrönd gyilkosságok

Az ember egy bőröndöt látva leginkább azt feltételezné, hogy valami pozitív dolog lehet benne, egy utazáshoz készített csomag, vagy egy költözés apropójából esetleg, de legkevésbé azt, hogy feltárva annak tartalmát egy másik ember maradványait találják benne. Pedig úgy tűnik, hogy sok esetben rejtik el gyilkosok a bizonyítékokat ilyen körülmények között.

gyilkos
2004. május 5-én egy bőröndöt mosott partra a víz az Egyesült Államokban Virginia Beach partjainál, benne emberi végtagokkal, egészen pontosan lábakkal. Ezzel kezdődött meg a nyomozás a hátborzongató részletekkel bíró eset ügyében. Május 11-én egy második, nagyobb bőröndöt találtak lebegve az öbölben, benne egy fej és a törzs két golyó okozta sebbel, május 16-án pedig a harmadik és egyben legkisebb, karokat tartalmazó bőröndöt találtak egy strandon. A rendőrség ezt követően kiadott egy arc rekonstrukció vázlatot az áldozatról, amelyet egyik ismerőse felismert és Bill McGuire-ként azonosította. Ekkor lett a gyilkosság fő gyanúsítottja a férfi felesége, Melanie McGuire. A vizsgálat során, terhelő bizonyítékokat fedeztek fel Melanie ellen. Melanie és Bill 6 éve voltak házasok, a feleség nővérként dolgozott egy termékenységi klinikán, a férje pedig számítógépes programozó volt. A párnak két fia volt, és egy woodbridge-i településen éltek New Jersey-ben  egy lakásban, de azt tervezték, hogy még abban a hónapban egy nagyobb otthonba költöznek Warren megyében. Április 28-án írták alá az összes papírt az új házzal kapcsolatban, viszont soha nem költöztek be. Aznap este, az ügyészség szerint Melanie bedrogozta férjét, agyonlőtte, majd feldarabolta a testét. A gyilkosság előtt nem sokkal 38-as kaliberű fegyvert vásárolt a nő, a nyomozás során pedig megállapították, hogy férjét épp egy ilyen 38-as kaliberű fegyverrel ölték meg. Továbbá, a rendőrség megtudta, hogy a feleség hosszú távú kapcsolatban állt egy Bradley Miller nevű férfival, aki kollégája volt a termékenységi klinikán, így indokként valószínűsíthetően a szeretőjével való új élet reménye állhatott a gyilkosság elkövetése mögött. A testet tartalmazó műanyag zacskókat az igazságügyi szakértők vizsgálták és bebizonyosodott, hogy ugyanabból a zsák tekercsből származnak, mint, amit az otthonukban találtak. A poggyászok, amikben a testrészeket találták, megegyeztek azzal a szettel, ami az otthonukban is megtalálható volt és pontosan azok a méretek hiányoztak. Továbbá, a kanapéjuk szálait is megtalálták a testen, illetve az orvosi törölköző a test mellett megegyezett az otthonukban tárolt törölközőkkel, amelyek a nő munkahelyéről, a klinikáról származtak. A rendőrség szerint a nő a fecskendőt és a receptre kapható gyógyszereket a munkahelyéről lopta el, majd később ezt használta férje elkábításához. Melanie-t egy évvel a gyilkosság után, 2005 júniusában tartóztatták le “elsőfokú gyilkosság” vádjával, ám óvadék fejében kiengedték. A nő mindvégig tagadta a vádakat, viszont a bíróság 2007 júliusában életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte.

gyilkosEgy másik különös és horrorisztikus eset nem is olyan régen történt, egy éve ilyenkor a TikTok-on feltöltésre került egy videó, amiben néhány fiatal egy applikációt használva, amely teljesen véletlenszerűen egy koordinátát ad meg a felhasználónak, ezen a helyen pedig több felhasználó tapasztalata alapján valamit találtak, vagy valamilyen kísérteties, elhagyatott, kieső helyre vezette őket, a megadott koordinátát követve Seattle partjainál egy bőröndöt találtak. Dokumentálva az egész jelenetet, elmondták, hogy ide vezette őket és találtak is egy koffert, de elég furcsa, megpróbálják óvatosan kinyitni, mi lehet benne. Majd a videóban elhangzik, hogy orrfacsaró bűz áradt ki belőle, ahogy kinyitották, illetve még gyanúsabbá tette az egészet, hogy fekete szemeteszsák volt benne. A végén hívják a rendőrséget, hogy kiderítsék tényleg holttest lapul benne, vagy csak romlott étel. Nem tévedtek, később a rendőrség megerősítette, hogy emberi maradványok voltak a bőröndben, sőt, később átkutatták a környéket, és egy második poggyászt is találtak, abban pedig egy másik holttestet. A boncolás során kiderült, hogy a bőröndökbe a 35 éves Jessica Lewis és a 27 éves Austin Wenner azóta bomlásnak indult holttesteit gyömöszölték be. Lelőtték őket, majd testüket megcsonkították. A nyomozás gyorsan a 62 éves Michael Lee Dudley felé terelődött, akinek lakásában a fiatalok szobát béreltek, tehát hárman éltek egy lakásban. A tanúvallomások szerint a férfi sokat veszekedett a lakókkal, amiért azok elmaradtak a bérleti díjak kifizetésével. Havi 1500 dollárt kért tőlük, amit a fiatalok nem tudtak kifizetni neki. A rendőrök ezután a lakást is átkutatták, ahol golyónyomokat találtak a falban, a pár hálószobájában pedig vért és frissen lefestett falakat. A férfi minderről azt állította, a nő valószínűleg valahogy megvághatta magát, így kerülhetett vér a szobájukba, de a golyó ütötte lyukakat nem tudta megmagyarázni. Dudley-t rögtön letartóztatták. A vádirat szerint bár a gyilkosság pontos okát nem lehet még tudni, a lakástulajdonos valószínűleg dühös volt az elmaradt lakbérek miatt, és azért, mert a fiatalok bűnös életet élhettek nála. Az irat arra is kitér, hogy a férfinak valószínűleg segítettek is a holttestek feldarabolásánál, és abban, hogy a maradványokat különféle bőröndökbe és táskákba tegyék, majd megpróbálják elrejteni azokat.

EnglishGermanHungarian