[metaslider id="9331"]
társasjáték-1024x576

5+1 társasjáték, amit biztosan élvezni fogtok a barátaiddal

Fogalmam sincs, hogy ti miképp vagytok vele, de én egyszerűen felnőtt fejjel is hihetetlenül szeretek társasjátékokkal játszani. Imádom azt is, amikor egymás ellen játszunk, de a kooperatív játékok is hatalmas élményt tudnak nyújtani. Hoztam nektek pár játékot, amit szerintem egy társasági eseményen érdemes lehet elővenni, mert biztos, hogy mindenki jól fogja érezni magát és sok játéknál a nevetés is garantált.

Dixit

A Dixit azért egy nagyon érdekes játék, mert látszik, hogy egy-egy képre nézve az embernek mennyi minden eszébe juthat. Itt egymás ellen játszunk, valaki lerak a kezéből egy kártyát lefordítva, majd mond valamit, amiről felismerhető lesz a kép, de nem mindenkinek, mert akkor nem sikerül majd pontot nyernie. Ezután mindenki más is lerak egy lapot, ezeket össze kell keverni, majd úgy kirakni, hogy egyértelműen meg legyenek számozva és mindenki szavaz. Úgy lehet majd pontot kapni, hogy mennyien találták el, illetve ki szavazott a te kártyádra. Szerintem nagyon szuper játék és egy külön pont neki, hogy a kártyák nagyon részletgazdagok és hihetetlenül szépek. Arról nem is beszélve, hogy megunhatatlan, mert egyrészről minden képről mindenkinek más fog eszébe jutni, másrészről pedig rengeteg kiegészítő van hozzá. 4 fő vagy annál több számára tökéletes.

Bang!

A Bang egy western keretmesés kártyajáték. Van itt minden, seriff, seriff helyettes, bandita és még renegát is. A játék azzal kezdődik, hogy mindenki húz magának egy karaktert, illetve egy „munkakört” és onnantól kezdve csak annyi a dolgunk, hogy a kártyánkon lévő feladatnak eleget tegyünk. Ez azt jelenti, hogy seriff, illetve seriff helyettesként ki kell iktatni a banditákat és a renegátot, renegátként el kell tenni lábalól a seriffet (a helyettest nem muszáj), illetve a banditákat, a banditáknak pedig a serifftől kell megszabadulniuk. Ezeket a feladatokat kártyákkal lehet megoldani és hamar kiderül, hogy nem is olyan egyszerű, mint amennyire elsőnek tűnik. 4 és 7 fő között lehet játszani, de ehhez is rengeteg kiegészítő elérhető.

 

Igen?

Az Igen? egy magyar fejlesztésű társasjáték és leginkább arról szól, hogy mennyire ismered azokat, akikkel együtt játszol. Kérdések vannak, amire először neked kell szavaznod, majd két lehetőség van, vagy azt kell megtippelned, hogy a másik mit mondott kártyák segítségével vagy dobókockával azt, hogy vajon hányan válaszoltak a kérdésre igennel. A játék szerintem azért érdekes nagyon, mert teljesen indokolatlan kérdések vannak, amiket valószínűleg nem kérdezgetsz folyton a barátaidtól. Például, hogy te vajon megmosod a málnát? Hivatalosan 2-6 főnek ajánlják, de én azt mondom, hogy 4 fő alatt ennek se érdemes neki ülni.

Twin It

A Twin It-nek rengeteg előnye van, az egyik, hogy tekintettel arra, hogy kártyajáték, bárhol játszható. Nem kell hozzá se asztal, se semmi extra, szóval akár a strandon is tökéletes játék. A másik, ami szerintem nagyon jó benne, hogy azok, akik versengeni szeretnek és azok, akik inkább a kooperatív vonalon érzik jól magukat élvezni fogják a játékot, hiszen 3 féle játékmód is tartozik a játékhoz. Nézned kell a középre dobott kártyákat, illetve azokat, amik előtted és azok előtt vannak, akikkel játszol. Párokat keresünk, de nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik, ráadásul az összes lapon hasonló színekkel dolgoztak és nagyon szép a grafikája. Könnyebb megmutatni, mint elmagyarázni, így, ha valami ilyesmit kerestek ide kattintva megnézhetitek, hogy milyen is a játék. Ez a játék tökéletes már két főnek is, de még hat személynek is élvezhető, bár ott már biztosan egymáson átesés lesz néha egy-egy pár megszerzéséért.

Concept

A Concept egy asszociációs társasjáték, amiben csapatok játszanak együtt, szóval, ha már elölről hátra és hátulról előre ismeritek az Activityt, akkor ez egy nagyon jó alternatíva lehet. A táblán lévő képekkel tudod elmagyarázni azt, hogy mi szerepel a kártyádon, kijelölheted a témakört, majd azt, hogy mik jellemzik az adott dolgot, de vigyázz mert beszélni tilos! Ez a játék nagyon jó szórakozás és biztos lesz belőle nevetés, mert néha az ember nagyon indokolatlanul asszociál. 4 főnek már élvezhető, de ez tényleg olyan játék, hogyha sokan vagytok, akkor is lehet játszani, sőt talán jobb is, hiszen több szem többet lát

Az utolsó játék azért +1 mert ez egy ivós játék, így csak 18 év felettieknek ajánljuk.

Mikor elkezdtük az egyetemet és még nem ismertük egymást túlzottan, akkor nagyon sokat Kings Cup-oztunk, mert ez mindig segített feloldani a feszültséget. Nem egy bonyolult játék, csak franciakártyára van hozzá szükség, illetve arra, hogy megjegyezzük, melyik kártyához mit kötünk. Rengeteg féle szabállyal fellelhető az interneten, én most leírom nektek, hogy mi, hogy játszottuk.

  • mindenki iszik
  • valakire rámutatsz és az iszik (two-you)
  • az iszik, aki kihúzta (three-me)
  • a lányok isznak
  • ez az ismert én még sosem játék, aki kihúzta elmondja, hogy én még sosem… és aki már igen az iszik
  • a fiúk isznak
  • az égre kell mutatni, aki utoljára mutat fel az iszik (seven to heaven)
  • választania kell a húzónak egy társat magának, és ha ő iszik, akkor a választott személy is (eight-mate)
  • mondani kell egy szót és arra rímelőt kell mondania annak, aki jön. Körbe megyünk, aki először nem tud mondani az iszik, ha visszaértek a kezdő személyhez, akkor ő iszik. (nine-rhyme)
  • Kategória, aki kihúzta mond egy kategóriát és abba tartozó dolgokat kell a következőknek mondani. Körbe megyünk, aki először nem tud mondani az iszik, ha visszaértek a kezdő személyhez, akkor ő iszik.

Jumbo – Szabályt hozhat, aki kihúzta, itt a lehetőségek tárháza végtelen, engedjétek el a fantáziátokat.

Dáma- Aki kihúzza az lesz a kérdésmester addig, amíg a következő dámát ki nem húzzák. Ha ő feltesz egy kérdést arra csak kérdéssel lehet válaszolni.

Király – Akihez a király kerül ő lesz a király, így, ha bárki azt mondja, hogy igyon király, akkor neki innia kell. Addig ő a király, míg újabbat nem húznak ki.

Remélem tetszenek majd ezek a játékok, jó szórakozást hozzá!

főkép: cottonbro fotója a Pexels oldaláról

EnglishGermanHungarian