[metaslider id="9331"]
buszos

3+1 last minute buszos utazás – Csapj le rá most!

Következő cikkemben hány olyan utazási lehetőséget gyűjtök össze Nektek, amelyek által csodálatos helyszínekre juthattok el párotokkal, családotokkal vagy barátaitokkal, méghozzá busszal és az átlagos árak töredékéért. Utóbbiért cserébe nagyon gyorsnak kell lenni, mert az ilyen ajánlatok nagyon gyorsan betelnek.

Tökéletes lehetőség lehet számodra ezen utak egyike, ha..

  • szereted a tömegközlekedést és nem bánod, hogy hosszú órákon keresztül nem csak 1-2 emberrel osztozol a járművön;
  • ha nincsen saját autód, amivel eljuthatnál az adott helyre;
  • ha az egyetlen mód, amivel odajuthatnál, a repülő lenne, viszont a repülés nem a szíved csücske;
  • vagy ha szerinted ez az opció a legkedvezőbb pénzügyileg is ahhoz, hogy egy gyönyörű helyet meglátogathass.

1. Út a gondolák városába

Elsőként egy nagy kedvencet hozok, ami nem más, mint Velence. Velence az egyik olyan város, amit egyszer mindenkinek látnia kellene. Olaszország egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja, a világ egyik legromantikusabb városa, amit többek között csodás elhelyezkedésének és egyedi építészetének köszönhet. A városnézés mellett fürdési, kirándulási lehetőségek és Velencén kívüli városnézések is beiktathatók a programtervbe. Ide kattintva találhatjátok meg  a Velencébe tartó last minute buszos út részleteit.

buszos

2. Olasz körutazás

Következő buszos úti cél szintén egy olasz ékkő, Róma, valamint Ferrara és Orvieto egy körutazás keretében. Az út első állomása Ferrara, ahol lehetőség van a szebbnél szebb paloták között sétálni, és meg lehet tekinteni a Katedrálist is. Ezután folytatódik az út Orvieto-n keresztül Rómába. Orvietoban található Európa legnagyobb gótikus temploma, amit a látogatók szintén megtekinthetnek. A következő és egyben utolsó állomás Róma, ahol számtalan látnivaló közül válogathatnak az utasok. Trevi kút, Spanyol lépcső, Viale del Corso, Piazza Colonna, Via Condotti, Piazza del Popolo, Róma kis utcái, Traianus Fórum, Capitolium, Piazza Venezia… és sorolhatnám a rengeteg látnivalót. Amit még érdemes megemlíteni, hogy Rómában isteni a fagyi és a kávé is, úgyhogy azokat is feltétlen kóstoljátok meg, ha ott jártok! 

A körutat magában foglaló ajánlatot ide kattintva érhetitek el, ahol részletes leírást láthattok a tervezett útról.

buszos

3. Görögország

A harmadik általam választott buszos út Görögországot, a tengerparti Pargát célozza meg. Az előzőekkel ellentétben itt nincsen előre meghatározott programterv, hanem a látogatók teljes szabadsággal választhatják meg programjaikat. Igazi nyári úti cél, ugyanis az apartmanhoz nagyon közel fekszik a tenger, ahol a nagy hőségben meg lehet mártózni. A fürdés mellett érdemes meglátogatni a pargai várat és a szomszédos településről gyalogösvényen keresztül könnyedén elérhető Anthousa vízesést, de számos látványosság megtekinthető Parga vonzáskörzetében, mint például Lefkada, ami másfél órára van Pargától és Görögország legkékebb tengerpartjainak ad otthont. 

Ide kattintva láthatjátok az utazás részleteit.

buszos

4. Németország

Az olasz és görög régiók után egy német utat mutatok. Ez a buszos kirándulás az előzőhöz hasonlóan egy körutazás Németországban, érintve Drezdát, Meissent és Szász-Svájcot. Elősként Drezdában van lehetőség körülnézni és többek között megtekinteni az Állami Operaházat, az „uralkodó kastélyát” és a Brühl-teraszt. A Drezdai kirándulást követően Meissen a soros, ami méltán híres porcelánmanufaktúrájáról. Magát a manufaktúrát is megtekinthetik a látogatók, ezen kívül a gótikus egyház és múzeumának meglátogatása is a program részét képezi. A körút magában foglalja még Szász-Svájc gyönyörű területét, Stadt Wehlen-t, ahol hajózásra is van lehetőség az Elbán, Königstein-t, Görlitz-t, és így tovább …

Részletes program leírást ide kattintva találjátok meg. A linkelt oldalon az előző 4 utazási ajánlathoz hasonlóakat találhattok, a buszos utazásokon kívül repülős és egyéni utakat is kínálnak, így érdemes keresgélni a honlapon, ha utazást terveztek a közeljövőben. Nagyon sok kirándulás esetén az ár magában foglalja a magyar nyelvű idegenvezetőt, ezért azoknak sem kell félniük egy ilyen jellegű utazástól, akik nehezen tájékozódnak egy idegen országban.

Kellemes utazást kívánunk! 

 

Források: 1, 2, 3, 4 

Képek: 1, 2, 3, 4

EnglishGermanHungarian